Yeni Zelanda sağlık sektörüne yeni bir soluk katacak

0
31

Sağlık/hastane altyapısı yatırımlarında oldukça ileri konumda olan Yeni Zelanda bu alanda Türkiye’yle çalışmak için harekete geçti. Bu amaçla Yeni Zelanda sağlık sektörünün en önemli markaları, ürün ve hizmetlerini tanıtmak, Türkiye’deki yatırımları hakkında bilgi vermek için Yeni Zelanda Ticaret ve Kalkınma Ajansı önderliğinde bugün (21 Mayıs) İstanbul’da özel bir buluşma gerçekleştirdi.  “Yeni Zelanda-Türkiye Sağlık Sektörü Günü” kapsamında yeni işbirliği fırsatları değerlendirildi.
 
Toplantıya Yeni Zelanda Türkiye Büyükelçisi Jonathan Curr, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Chai Chuah, Manukau Bölgesi Sağlık Kurulu Başkanı Dr. Lee Mathias ve TC. Sağlık Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Şahin Alpay’ın yanı sıra Yeni Zelanda ve Türkiye’den pek çok önemli sektör temsilcisi katıldı.
 
Sağlık bilişiminin öncülerinden Orion Health, dünyanın en büyük keçi sütünden mama üreticisi Dairy Goat, yeni doğan yoğun bakım üniteleri ve uyku apnesi makineleri üreticisi Fisher&Paykel Healthcare, meme kanseri taramasında getirdiği yenilikçi çözümleri ile Volpara Solutions, hastane güvenlik sistemlerinin dünyadaki önemli isimlerinden Gallagher Securities,  hastane inşaatlarının depreme dayanıklı hale getirilmesinde çok önemli projeler yürüten Robinson Seismic ve hastane bilişim sistemleri öncülerinden Cortell Health  gibi isimler bu özel etkinlikte bir araya geldi.
 
Yeni Zelanda Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Chai Chuah, Türkiye’nin son 10 yılda sağlık sektöründe gerçekleştirdiği dönüşümü öğrenmenin ve aynı zamanda Yeni Zelanda sağlık sektörünün hikâyesini paylaşmanın ilham verici olduğunu söyledi ve işbirliği için inanılmaz bir potansiyel olduğuna dikkat çekti.
 
Büyükelçi Jonathan Curr de, 1915 yılında ANZAC birlikleri içinde Çanakkale Savaşı’na  katılan Yeni Zelanda ile Türkiye arasındaki tarihsel bağa da vurgu yaparak, bu ortak geçmişin sıcak ve dostane bir ilişkinin kurulmasını sağladığını kaydetti.