​Yatırımcılar ‘yaz şoku’na hazırlanıyor

0
29

Bank of America Merrill Lynch Fon Yöneticileri Araştırması’na göre yatırımcılar yaz döneminde yaşanacak olası bir şoka hazırlık yapıyor.

Araştırmada, Brexit referandumu, Çin’e dair temerrüt endişeleri ve gevşek para politikalarının ekonomileri ateşlemeyeceğine ilişkin endişelere dikkat çekildi. 

Yatırımcıların yüzde 71’i Brexit’in muhtemel olmadığı yönünde görüş bildirirken diğer yandan İngiliz hisse dağılımlarındaki büyük düşüş, en kötüsüne hazırlık yapıldığını gösteriyor.

168 katılımcının yer aldığı ankete göre, fon yöneticilerine göre en büyük risk Brexit olarak görülürken, katılımcıların yüzde 27’si Çin’de temerrüt ya da devalüasyonu en büyük risk olarak görüyor. 

Araştırmaya katılanların yüzde 15’i parasal genişleme, merkez bankası politikalarındaki başarısızlık riskini en büyük risk olarak nitelendiriyor.

İngiliz hisse senetleri cephesinde fon yöneticileri hisse dağılımlarının 2008 Kasım’dan bu yana en düşük seviyeye gerilediğini kaydederken yatırımcıların yüzde 20’si sterlinin ikinci rekor düşük seviyeye gerilediğini düşünüyor.

Fon yöneticilerinin çoğu hisse senetleri ise ‘Ağırlığını Azalt’ tavsiyesini sürdürüyor.