Yatırımcılar gelişen piyasada pozisyonlarını artırdı

0
43

Bank of America Merrill Lynch’in yaptığı ankete göre global yatırımcılar, büyüme beklentilerinin toparlanmasının etkisiyle Ağustos ayında ellerindeki nakit oranını keskin şekilde azalttılar ve gelişmekte olan piyasa, ABD hisse senedi pozisyonlarını artırdılar.
   
Bank of America ML’nin fon yöneticileri anketine göre, risk iştahında toparlanmaya bağlı olarak yatırımcıların nakit pozisyonlarının oranı son 15 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,8’den yüzde 5,4’e indi. 
   
Ağustos ayında, gelecek 12 ayda global ekonomide iyileşme bekleyen yatırımcıların oranı, kötüleşme bekleyenleri 23 puan aştı. Bunu sonucuolarak portföylerde gelişmekte olan piyasa hisse senetlerinin ağırlığı Temmuz ayındaki yüzde 10’dan yüzde 13’e çıktı. Bu, Eylül 2014’ten bu yana görülen en yüksek seviye. 
   
ABD hisse senetlerinin portföylerdeki ağırlığı da Ocak 2015’ten bu yana görüyen en yüksek seviye olan yüzde 11’e yükseldi. 
   
Hisse senedi piyasaları için iyimserlikte en büyük faktör düşük ve istikrarlı faiz ortamı oldu. BOJ ve ECB’nin negatif faiz politikalarını gelecek 12 ayda sona erdireceklerini düşünenlerin oranı yüzde 13’te kaldı.