Yaşar Topluluğu ve SAP Türkiye ‘Proje Feniks’i Tanıttı 

0
994

Yaşar Topluluğu, “Proje Feniks” ile dijital dönüşüm çalışmalarına yenisini ekledi. Yaşar Topluluğu, dijital dönüşümünü SAP’nin en güncel bulut iş modeli ile sürdürecek.

Yaşar Topluluğu, SAP Türkiye’nin iş ortaklığında yürütülecek SAP S/4HANA dönüşüm projesi Proje Feniks’in detaylarını düğzenlediği basın toplantısıyla aktardı. Söz konusu proje ile Yaşar Topluluğu, faaliyet gösterdiği alanlardaki tüm iş süreçlerini, en iyi uygulamaları temel alarak yeniden kurgulayacak.

Toplantıda konuşan SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, “Yaşar Topluluğu, 1996 yılında SAP ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) çözümlerini kullanmaya başlayan Türkiye’deki ilk kurum olmuştu. 27 yıl sonra da Proje Feniks’te bir ilki gerçekleştireceğiz ve Yaşar Topluluğu, SAP S/4HANA’yı gıdadan boyaya turizmden enerjiye kadar farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerinde kullanacak” dedi. 

Candan’ın aktardığı bilgilere göre yüzde 90’ı SAP müşterisi olan gıda ve içecek sektörü şirketlerinin dünyada yarattıkları toplam gelir yaklaşık 2 trilyon doların üzerinde. Yaşar Topluluğu’nun da yer aldığı sektörlerden olan gıda ve içecek sektörleri, dünya ve Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip. Bu denli büyük ölçekli kurumların iş süreçlerindeki dijital dönüşüm projelerini hayata geçirmek, çok önemli deneyimleri gerektiriyor. Candan, “SAP olarak bu sektörlerdeki uzmanlığımızı ve tecrübemizi, Proje Feniks’te en üst seviyede kullanacağız” dedi.

Türkiye ve Bölgenin en Büyük SAP S/4HANA Dönüşüm Projesi Olacak

İzlenebilirlik, çeviklik, hız, kültürel dönüşüm gibi çok boyutlu etkilere sahip olacak dijital dönüşüm projesi Proje Feniks hakkında Yaşar Topluluğu adına konuşan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Yaşar da şu bilgileri aktardı: 

“Yenilikleri daha hızlı ve sürdürülebilir bir yaklaşımla takip etmek ve güncel teknolojileri en verimli şekilde uygulayabilmek için 27 sene önce SAP’nin iş ortağı olduk. Bugün de SAP’nin en güncel bulut iş modeli ile dijital dönüşüm sürecimiz devam ediyor. Proje Feniks ile sadece bu dönüşüme değil, SAP’nin akıllı işletmeler konsepti ile aynı zamanda geleceğe de hazır olmayı hedefliyoruz. Gıda, içecek, boya, turizm, enerji gibi birçok farklı sektörde faaliyet gösteren Yaşar Topluluğu’nun tüm iş süreçlerini buluta taşıyacağımız Proje Feniks, Türkiye’de tüm bu sektörler için aynı anda yapılan en büyük proje olma özelliğini taşıyor. Bu proje ile Güney Avrupa bölgesinde çoklu endüstriyi kapsayan en büyük SAP dönüşüm projelerinden birine de imza atacağız.”

Proje Feniks’in başarıya ulaşması için insan kaynağının da çok önemli olduğunun altını çizen Feyhan Yaşar, “Bu kültürel dönüşümü beraberinde getiriyor. Bu proje, kurumsal kültürümüzde ve iş yapmadaki yeni lisanımız olacak” dedi.

Projenin hayata geçmesiyle birlikte, küresel yeni teknolojilere sahip bir altyapı ile gerçek zamanlı veriye dayalı karar almak da mümkün olacak. Böylece Yaşar Holding daha iyi tahminleme yapabilen, anlık raporlama ve analiz sunan bir yapıya kavuşacağını öngörüyor. Güncel, tekil ve merkezi bir sistem yaratmayı hedefleyen proje, çalışanların memnuniyetine ve iş veriminin artırılmasına da katkıda bulunacak.

İlk Faz 18 Ayda Tamamlanacak

Çok sayıda sektörde faaliyet gösteren Yaşar Topluluğu’nun faaliyet alanlarındaki iş süreçleri, Proje Feniks ile en iyi uygulamalar temel alınarak yeniden kurgulanacak. Altyapı, veri güvenliği, entegre sistem ve süreç yönetiminde iyileşme de projeden beklenen kazanımlar arasında yer alıyor. 

Yaşar Holding Yönetim Kurulu’nun sponsorluğunda yürütülecek ve ilk fazı yaklaşık 18 aylık bir dönemde hayata geçirilecek projenin; kurumsal iş süreçlerinde sürdürülebilirlik, verim, hız ve çevikliği artırması, yapılan iyileştirmelerin çalışan, tedarikçi ve müşteri memnuniyetine doğrudan etki etmesi planlanıyor. Proje tamamlandığında son tüketici için ise ürün ve hizmet kalitesinin daha da artması, hız ve maliyet avantajı gibi faydalar sağlanacak.

10 milyon euro yatırım bütçesi ile yola çıkan projenin tam performansla uygulama sürecinin, Yaşar Topluluğu’nun yurt içi ve yurt dışındaki tüm şirketlerinde 48 ayda tamamlanması hedefleniyor.