​Yapı Kredi’de hasat zamanı

0
27

Son 3 yıl boyunca büyüme odaklı yatırım stratejisi ile müşteri sayısını artıran ve sektördeki konumunu güçlendirmeye çalışan Yapı Kredi’de yeni dönem başlıyor.

Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, son iki yıl boyunca müşteri sayısını artırarak ciroyu artırmayı hedefleyen bankanın bu yıl bu çabaların meyvelerini toplamaya başlayacağını söyledi.

UNICREDIT’TEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Bankanın hakim ortaklarından UniCredit’in Milano’daki merkezinde soruları yanıtlayan Açıkalın, “Yapılan yatırımların meyvelerini toplama aşamasındayız. Bu dönemde ana amacımız müşteri sayısını artırmak, dijitalleşme üzerinde yoğunlaşmak ve ciro artışını sürdürmek”dedi.

Yapı Kredi’nin 2013 yılında başlattığı büyüme odaklı yatırım stratejisi müşteri bazının genişletilmesi, piyasa payının artırılarak pazar pozisyonunun güçlendirilmesi ve sürdürülebilir gelir kaynaklarının yaratılmasını amaçlıyordu.

2013-15 yıllarını “yatırım dönemi” olarak tanımlayan Açıkalın, bu dönemde toplam müşteri sayısının yüzde 12 artışla 21.3 milyona ve toplam aylık ortalama işlem adedinin ise yüzde 29 artışla 35.3 milyona çıktığını anlattı.
Yapı Kredi bu dönemde 77 yeni şube açarak toplam şube sayısını 1,000 yükseltti.

2016 HASAT YILI
Faik Açıkalın 2016’yı ise “hasat yılı” olarak tanımladı ve ikinci aşamaya geçtiklerini duyurarak ve şunları söyledi:

“Büyüme stratejisinin ikinci aşamasında karlılığı artırmaya odaklanacağız. Bu aşamadaki ilk amacımız müşteri sayısının artırmaya devam etmek, dijitalleşme üzerinde daha fazla yoğunlaşmak ve ciroyu artırmak olacak…Bu dönemde Yapı Kredi verimlilik ve maliyet kontrolü üzerinde yoğunlaşarak aktif kalitesini artıracak. Önümüzdeki dönemde Yapı Kredi’de karlılık artışı müşteri ve kanal sayısındaki artıştan gelecek.”