UniCredit’ten Türkiye açıklaması

0
36

Yapı Kredi’nin İtalyan ortağı UniCredit’in Doğu ve Orta Avrupa Bölgesi Bölüm Başkanı Vivaldi, “Türkiye’den çıkacak mısınız?” sorusuna, “Bu konu yönetim kurulunda hiç konuşulmadı. Koç Grubu ile Yapı Kredi’de yürüttüğümüz ortaklıktan memnunuz” cevabını verdi.

YAPI Kredi Bankası’nın yüzde 40.9’luk ortağı olan İtalya’nın önde gelen bankası UniCredit’in Orta ve Doğu Avrupa Bölüm Başkanı Carlo Vivaldi, Türkiye’nin dahil olduğu bölgedeki 12 ülkeden kârlarının yüzde 25’ini sağladıklarını açıkladı. Yapı Kredi’nin davetlisi olarak gittiğimiz Milano’da, UniCredit Genel Merkezi’nde gazetecileri ağırlayan Carlo Vivaldi, Yapı Kredi Bankası CEO’su Faik Açıkalın ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

2015 yılına kadar Türkiye’de Yapı Kredi Bankası’nda Başkan Vekilliği görevi yapan daha sonra UniCredit Doğu ve Orta Avrupa Bölgesi Bölüm Başkanı olan Vivaldi, 2018 yılına kadar UniCredit’in toplam sermaye payı içinde, Türkiye’nin dahil olduğu bölgenin payını yüzde 27’den yüzde 33’e çıkartacaklarını söyledi. 

YÖNETİMDE KONUŞULMADI
Son dönemde UniCredit’in sermaye ihtiyacı nedeniyle elinde bulundurduğu Yapı Kredi Bankası hisselerini satacağına ilişkin spekülasyonlar yapılıyor. Bu bağlamda, “Türkiye’den çıkacak mısınız?” sorusuna cevap veren Vivaldi, sermaye artışı için zamana yayılan, farklı opsiyonlar içeren çözümleri olduğunu ve 2002’den bu yana Koç Grubu ile Yapı Kredi’de yürüttükleri ortaklıktan memnun olduklarını belirtti. Konunun yönetim kuruluna gelmediğini vurgulayan Vivaldi, “Yönetim Kurulu’nda konuşmadığımız bir konuya ilişkin yorum yapmam doğru değil” dedi.