​Yabancı yatırımcının gözü yeni kabinede

0
31

İçeride tüm gözler, Çarşamba günü açıklanacak olan yeni kabine listesinde olacak. Dün Binali Yıldırım’ın parti başkanlığı adaylığının açıklandığı merasim töreninde Davutoğlu ile birlikte, Lütfi Elvan ve Mehmet Şimşek’in de bulunmaması, Şimşek’in görevini bırakacağı söylentilerini artırdı. 

Ak Yatırım’ın değerlendirme notuna göre, yabancı yatırımcılar, güçlü bir ekonomi programına devam edilmesi kaygısıyla, Kasım’da görevini bırakan Ali Babacan’dan sonra, Şimşek’in hükümette kalıp kalmamasına ciddi önem veriyorlar. Şimşek’in ayrılması halinde, son haftalardaki zayıflık bir miktar önümüzdeki haftaya da sirayet edebilir. Buna karşın, TL cinsi finansal varlıklar, son bir aydır yaşanan satışlarla birlikte değerleme olarak cazip alım noktalarına da yaklaşmış durumdalar.
 
BIST: Değerleme olarak cazip seviyelere gelen BIST-100 Endeksi’nde 77.200 ve 76.500 destekleri çalışabilir. Gelinene seviyelerde tepki alımları görmeyi bekliyoruz.
    
Faiz: Getiri eğrisinde 5-10 yıllık vadelerde %10,25 üzerine çıkacak seviyeler tepki alımları doğurabilir  ancak yabancı yatırımcılar kısa vadede Ak Parti’deki yönetim kadrosu değişikliği sürecinde ekonomi yönetimiyle ilgili piyasalar üzerinde baskı kurmaya devam edebilirler.
    
Döviz: Dolar/TL kuru, kısa vadede teknik olarak yönünü yukarı çevirdiyse de, 2,97 seviyesi üzerinde yurtiçi satışlarla karşılaşmaya devam ediyor. Siyasi risk TL’yi de önümüzdeki haftalarda zorlamaya devam edebilir. Orta – uzun vadeli bir perspektifte ise, kurlardaki yükselişlerde dövizden TL’ye geçilerek portföylerde TL cinsi varlıkların payını artırmak “carry” avantajı açısından tercih edilebilir.