‘Türkiye’den büyük bir sermaye çıkışı söz konusu değil’

0
30

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan, gündemdeki konuları değerlendirdi. 

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından, ilk hafta piyasaların bir miktar tepkisinin olduğunu dile getiren Babacan, finansal piyasaların özellikle beklentiler kanalından etkilendiğini belirtti.

Daha sonra açıklanan rakamlara bakıldığında o hafta finansal piyasalardan yurt dışına 500 milyon dolarlık bir çıkış gerçekleştiğine, bunun büyük bir rakam olmadığına işaret eden Babacan, ikinci hafta kayıpların toparlanmaya başladığına dikkati çekti.

Babacan, “Çok şükür Türkiye’den büyük bir sermaye çıkışı söz konusu değil. Bir kredi derecelendirme kuruluşunun çok acele bir şekilde Türkiye’nin kredi notunu düşürmesi bir miktar yatırımcılarda kafa karışıklığına sebep oldu ama diğerleri daha itidalli tutum aldı. İkinci hafta bu kayıpların bir kısmını piyasalarımız geri kazandı.” dedi.

“Herkes kendinden eminse korkmasın”
Darbe girişiminde bulunanların en ağır şekilde cezalandırılacağını dile getiren Babacan, “Bu yapının emir komuta zinciri içinde olmayan, bu yapının parçası gibi davranmayan iş dünyamızda kişiler, şirketler var. Herkes kendinden eminse korkmasın. Savcılarımız, hakimlerimiz, bütün bu süreçlerde görev alan emniyet mensuplarımız bir devlet refleksi ve olgunluğuyla meseleye yaklaşırsa herhangi bir sorun ve korkulan olmayacaktır.” diye konuştu.

Büyüme hedefine hala ulaşılabilir
Babacan, ekonomi ile alakalı yapısal reformların ilerleyen süreçte belirleyici nitelik taşıyacağını vurguladı.
Bu sene Türkiye’deki büyümenin ana unsurunun iç tüketim olduğunu belirten Babacan, “Yüzde 4,5’lik büyüme hedefi hala ulaşılabilir bir hedef. Türkiye ekonomisi büyüme konusunda sürprizler yapabilen bir ekonomi.” ifadesini kullandı.