THY, Royal Brunei Havayolları ile ortak uçuşa başlayacak

0
40

Türk Hava Yolları (THY), Royal Brunei Havayolları ile ortak uçuşlara başlayacak.

THY’den yapılan açıklamaya göre şirket ile Royal Brunei Havayolları (BI) arasında, Dubai aktarmalı olarak İstanbul ile Bandar Seri Begawan noktalarını birbirine bağlayarak iki ülke arasında yolcu taşınmasını sağlayacak Kod Paylaşımı Anlaşması başlatılacak.

Anlaşma, Royal Brunei Havayolları tarafında Ticaret ve Planlama Genel Müdür Yardımcısı Karam Chand ile Network Planlama ve Uluslararası İlişkiler Başkan Vekili Ilyas Rory Teo; THY tarafında ise Yatırım ve Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat ile Uluslararası İlişkiler ve İttifaklar Başkanı Özlem Salihoğlu tarafından Antalya’da imzalandı.

Kod Paylaşımı Anlaşması kapsamında THY, Royal Brunei Havayolları tarafından icra edilen Bandar Seri Begawan-Dubai v.v. seferleri için kendi sefer kodu ve numarası ile bilet düzenleyebilecek.

Buna karşılık Royal Brunei Havayolları, THY’nin icra etmekte olduğu İstanbul-Dubai v.v. seferlerine kendi kodu ve sefer numarası ile biletleme yapabilecek.  

Böylece iki ülke arasında seyahat edecek yolcular çok daha konforlu bir aktarma ile taşınacak.
Kod Paylaşımı Anlaşması, 22 Şubat 2016 tarihi itibarıyla uygulanmaya başlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karam Chand, Royal Brunei Havayollarının iki hava yolu arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinden büyük bir memnuniyet duyduklarını bildirdi.

Chand, ilerleyen zamanlarda Kod Paylaşımı Anlaşmasının genişletilerek iki hava yolu için daha karlı bir işbirliği sağlanmasını temenni ettiğini dile getirdi.

Ahmet Bolat ise Royal Brunei Havayolları ile imzalanan söz konusu anlaşmanın, THY sefer numarasıyla İstanbul’dan Bandar Seri Begawan noktasına kod paylaşımlı seferler icra edilmesini mümkün kılacağını kaydetti.
Bolat, iki havayolu arasındaki iş birliğinin geliştirilerek uçuş ağlarının birleştirilmesiyle, yolcuların iki ülke arasındaki seyahat olanaklarını artıran anlaşmayı imzalamaktan şirket olarak büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti.