THY ile Filipin Hava Yolları arasında kod paylaşım anlaşması

0
75

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, iki ülke taşıyıcısı arasında yeni pazarlara girmesine olanak sağlayacak, yolcularına yeni seyahat imkanları sunacak bir kod paylaşımı anlaşmasını başlatıldı.
 
Anlaşma, Filipin Hava Yolları Genel Müdürü Jaime Bautista ile THY Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Temel Kotil tarafından Miami’deki Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) AGM 2015 görüşmeleri sırasında imzalandı.
 
THY, İstanbul-Manila-İstanbul parkurunda haftada 3 frekans sefer icra ederken ticari işbirliğinin ilk aşamasında Filipin Hava Yolları, bu seferlerde kendi havayolu kodu ve sefer numarası ile satış yapabilecek. Aynı şekilde, Filipin Hava Yolları’nın Manila-Cebu-Manila ve Manila-Davao-Manila seferlerinde de THY kendi havayolu kodu ve sefer numarası ile satış imkanına kavuşacak.
 
İki havayolu arasındaki iş birliğiyle Filipinler ve Türkiye arasındaki frekans haklarının artması ile genişletilebilecek. Bu sayede yolculara iki ülke arasında ve ötesindeki noktalarda daha iyi bağlantılar sunularak, esnek seyahat olanakları sağlanabilecek. Filipin Hava Yolları ve THY, İstanbul ve Manila arasındaki turizmi ve kültürel paylaşımları artırmak için iş birliği yapacak, iki bölge arasındaki iş amaçlı seyahatleri teşvik edecek.
 
Açıklamada görüşlerine yer verilen Filipin Hava Yolları Genel Müdürü Bautista, dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinden THY ile iş birliği yapmaktan büyük sevinç duyduklarını belirterek, “Bu anlaşma her iki taşıyıcıya da Türkiye ve Filipinler arasında, ötesinde turizm ve iş amaçlı seyahat hacmini arttırma imkanı verecektir” değerlendirmesinde bulundu.
 
Kotil ise iki havayolu şirketinin uçuş ağı ile yolculara daha fazla seyahat olanakları sunulabileceğini kaydetti. Kotil, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesiyle bu iş birliğinin ticari açıdan her iki havayoluna da fayda sağlayacağını bildirdi.