“Teknolojiyi Bir Destek Unsuru Olarak Kullanıyoruz”

By Fortune Türkiye

Yönetici araştırma ve liderlik danışmanlığı alanlarında, 40’tan fazla ülkede, 60 ofisi ile faaliyet gösteren TRANSEARCH International, finansal hizmetlerden tüketici ürünlerine, perakendeden, teknoloji ve endüstri çözümlerine ve ilaç sektörüne kadar çeşitli alanlarda lider firmalarla çalışıyor. Bugün kurumların şeffaf, çevik, değişimi yönetebilen ve çalışan deneyimini merkeze alan liderler aradığını söyleyen TRANSEARCH International Yönetici Ortağı Murat Öztürk, “Yeni nesil CEO’lar; teknolojiyi etkin kullanan, ESG bağlamında sorumluluk alan, ilham verici ve kapsayıcı liderlik sergileyen kişilerden oluşuyor” diyor.

TRANSEARCH International, global ölçekte nasıl bir organizasyon yapısına sahip? Faaliyet gösterdiğiniz ülkelerdeki öncelikleriniz neler?

TRANSEARCH, yönetici araştırma ve liderlik danışmanlığı alanlarında, 40’tan fazla ülkede, 60 ofisi ile faaliyet gösteren, dünyanın önde gelen şirketlerinden biridir. Organizasyon yapımız, yerel ofislerimizin gücü ile merkezi değerlerin birleştiği, çok katmanlı bir model. Bu sayede hem global trendleri takip ediyor hem de her ülkenin kendi pazar dinamiklerine uygun çözümler sunabiliyoruz. 1982 yılında kurulan TRANSEARCH, bugün finansal hizmetlerden tüketici ürünlerine, perakendeden, teknoloji ve endüstri çözümlerine ve ilaç sektörüne kadar çeşitli alanlarda lider firmalarla çalışmaktadır.

Yönetici ve liderlik işe alımında bugün global ölçekte en çok öne çıkan trendler hangileri?

Bugün artık sadece deneyime ve geçmiş başarılara bakılmıyor. Kurum kültürüyle uyum, duygusal zeka dönüşüme liderlik etme becerisi ön planda. ESG (environmental, social, governance) duyarlılığı olan, çeşitliliğe değer veren liderlere yönelik talep artmış durumda. Aynı zamanda, liderlerin değişime açık, çok disiplinli takımlarla çalışabilen ve yeni nesil çalışan beklentilerine yanıt verebilen profiller olması bekleniyor.

Kurumlar artık nasıl liderler arıyor? Günümüz CEO profili nasıl şekilleniyor?

Bugün kurumlar yalnızca yüksek finansal sonuçlar getirecek liderler değil; şeffaf, çevik, değişimi yönetebilen ve çalışan deneyimini merkeze alan liderler arıyor. Yeni nesil CEO’lar; teknolojiyi etkin kullanan, ESG bağlamında sorumluluk alan, ilham verici ve kapsayıcı liderlik sergileyen kişilerden oluşuyor.

Yapay zeka ve dijitalleşmenin lider seçiminde etkisi ne ölçüdedir?

Yapay zeka özellikle ön değerlendirme ve yetkinlik analizlerinde önemli katkı sağlıyor. Ancak lider seçiminde sezgi, empati ve kriz yönetimi gibi “insani” beceriler önemini koruyor. Teknolojiyi bir destek unsuru olarak kullanıyoruz; karar verici değil, yol gösterici olarak görüyoruz.

Türkiye pazarında en fazla çalıştığınız pozisyonlar ve alanlar hangileri?

En yoğun çalıştığımız alanlar C-Level pozisyonlar (CEO, CMO, CFO, CTO vb.) ve dijital dönüşüme liderlik edecek teknoloji rolleri. Ayrıca ESG odaklı pozisyonlar, özellikle son yıllarda yükselen bir talep alanı haline geldi.

Küresel toplantının bu yıl Türkiye’de yapılması ne anlama geliyor? Bu kararın ardındaki motivasyon neydi?

Her yıl farklı bir ülkede düzenlenen TRANSEARCH Global Konferansı’nın bu yıl İstanbul’da yapılması, hem Türkiye ofisi olarak elde ettiğimiz başarının hem de İstanbul’un stratejik ve kültürel konumunun bir sonucu. Türkiye’nin çok sesli iş dünyası çeşitliliğe açıklığı ve yetenek kalitesiyle dikkat çekmesi de bu tercihi etkiledi.

8-11 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleşecek TRANSEARCH Global Konferans’ın ana teması ne olacak?

2025 yılında “Connect. Challenge. Celebrate.” temamız altında düzenlenecek zirve; liderlik, organizasyonel kültür, dijital dönüşümler ve yeteneklerin geleceği gibi başlıklar çevresinde kurgulandı.

Etkinlikte kimler konuşmacı olacak? Hangi konulara odaklanılacak?

TRANSEARCH International Yönetim Kurulu Başkanı Ulrich F. Ackermann, CEO Celeste Whatley, Orxestra Inc. Kurucusu John Burdett, FLO GROUP Küresel CHRO’su Hüseyin Çolak, AESC EMEA Yönetici Ortağı Clare Mahon ve Cluen’in Kurucusu ve CEO’su Andrew Shapiro’nun yanı sıra dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen alanında uzman isimler konuşmacı olacak. Etkinliğin ana odak alanları ise: yeni nesil liderlik, yetenek kıtlığı, ESG duyarlılığı ve liderlikte etik olarak belirlendi.

Bu toplantının TRANSEARCH’ün global stratejisine katkısı nasıl olacak?

Global Konferansımız, global bilgi transferini artırmanın ötesinde yeni stratejik ortaklıklar, metodoloji paylaşımları ve global ağ yönetimi açısından kritik bir rol oynayacak. TRANSEARCH’ün “insan merkezli liderlik” vizyonunu yeniden tanımlamak için önemli bir fırsat olacak.

Etkinliğin ardından Türkiye ofisi olarak ne gibi iş birlikleri ya da projeler öngörüyorsunuz?

Zirve sonrasında çıkacak içgörülerle yeni danışmanlık modelleri geliştirmeyi ve özellikle Orxestra modelimiz çevresinde şirketlerle yeni projeler başlatmayı hedefliyoruz. Ayrıca liderlik gelişimi ve yetenek yönetimi alanlarında yerel ve bölgesel iş birlikleri kurma planlarımız bulunuyor.

BENZER MAKALELER

SON MAKALELER

Loading...