TAİDER Yönetim Kurulu Toplantısı Konya Zade Vİtal Tesislerinde Gerçekleşti

0
167

Zade Vital’in Konya tesislerinde gerçekleşen TAİDER yönetim kurulu toplantısının gündeminde aile şirketlerinde nesilden nesile sürdürülebilirlik ele alındı.

“Ailede Birlik İşletmede Sürdürülebilirlik” söylemi ile ülkemiz aile şirketlerinin nesiller boyu devamlılığına önderlik etmek misyonuyla faaliyet gösteren TAİDER Aile İşletmeleri Derneği genişletilmiş yönetim kurulu toplantısı, Helvacızade Ailesi ev sahipliğinde Konya’da gerçekleştirildi.

Helvacızade Grubu’nun yanı sıra TAİDER Yönetim Kurulu’nda yer alan Çilingiroğlu-Shoe City, Lila Grup, İnci Holding, Yaşar Holding, Dalan Kimya, Cryocan, Funika Holding, Kam Beton, Kilsan, Yeşilova Holding, İTA Hukuk, Katipoğlu Halı,  Gülcüler Sigorta,  İzmir Türk Koleji, NSK Otomotiv, İzmir Çamlaraltı Koleji, Can Sigorta ve Konyalı sanayici aile şirketleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Ekonomimizin can damarları Anadolu’daki aile şirketleri

Ekonomimizin can damarlarından olan Anadolu’daki aile şirketleri sadece ülkemizde değil dünyada da attıkları adımlarla önemli bir pozisyonda bulunduğunu belirten Helvacızade Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, “Türkiye’deki aile şirketlerinin ömrü ortalamaya bakıldığında 25 yıl kadar sürüyor. Bu anlamda aile şirketlerinin öncelikli olarak gelecek nesillerini yetiştirecek ve iş hayatına kazandıracak kurucu ve üst kuşaklarına büyük sorumluluklar düşüyor.” dedi.

“Pek çok proje hayata geçirdik”

TAİDER’in Türkiye’deki aile işletmelerinin nesiller boyu gelişmesi, ekonominin daha sağlıklı ve kalıcı büyümesine destek olmak amacıyla 2012 yılında aile şirketi sahibi 40 üye tarafından kurulduğunu belirten TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Candan Çilingiroğlu, “TAİDER Aile İşletmeleri Derneği, bugün 201 aile şirketi üyesi ve toplamda 665 aile üyesiyle çalışmalarına devam ediyor. Kurulduğumuz günden bu yana pek çok değerli projeyi hayata geçirdik. Hepsi birbirinden değerli bu projelerden bir tanesi TAİDER Akademi çatısı altında düzenlediğimiz eğitim programlarımız. Bu programlar farklı uzmanlık alanlarına yayılan eğitim modülleriyle devam ediyor” dedi.

“TAİDER Uluslararası Aile İşletmeleri Ağı (FBN-I) paydaşıdır.

TAİDER’in kuruluş öyküsü hakkında bilgi veren TAİDER kurucu başkanı Şerife İnci Eren, “Uluslararası Aile İşletmeleri Ağı’nın (FBN-I, Family Business Network International) 2011 yılında Singapur’da düzenlediği 22. Dünya Zirvesine İnci Ailesi olarak konuşmacı olarak davet edildik., Bu zirvenin ardından Dünyadaki aile şirketlerinde kurumsallaşma çalışmalarına dair çok değerli bilgilerin paylaşıldığı, dünyadaki aile şirketlerini buluşturan bu platformda Türkiye’deki aile şirketlerinin de yer alması hedefiyle çalışmalara başladık. Kuruluş tarihine kadar geçen hazırlık sürecinde TAİDER “Aile İşletmeleri Platformu” adı altında İzmir ve İstanbul’da pek çok tanışma ve tanıtım toplantısı düzenledik. Nihayetinde Türkiye’nin İzmir, İstanbul, Bursa, Adana, Aydın ve Manisa gibi illerinden bir araya gelen 40 kurucu üye ile 14 Ağustos 2012 tarihinde TAİDER resmiyet kazandı.  “Derneğimiz, 65 ülkede örgütlenmiş 33 üye dernek, 3 bin 700 iş ailesi, 17 bin üyesi olan İsviçre merkezli Uluslararası Aile İşletmeleri Ağı (FBN-I, Family Business Network International) Türkiye paydaşıdır.”

“Deneyimlerimizi paylaşmak çok önemli”

TAİDER Etkinliklerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi, Helvacızade 4. nesil üyesi Serhat Büyükhelvacıgil, “1920 yılında kurulan şirketimiz, bugün 3. ve 4. nesil üyeleriyle çalışmalarına devam ediyor. Bu ziyarette Helvacızade olarak hikayemizi ve deneyimlerimizi TAİDER üyeleriyle paylaştık. Aile işletmelerinin birbirleriyle iletişimde olmaları son derece önemli. Bu ziyaretlerde farklı aile şirketlerinin benzer sorunlarına faydalı olabilmek şansı doğuyor. İlham veren en iyi uygulamaları takip edebiliyor, birbirimizden öğreniyoruz.” Dedi.

“Konya teknoloji üssü haline gelecek”

Konya’nın bir teknoloji üssü olması için emin adımlarla ilerlediklerini ve bu anlamda Aselsan ile iş birliği içinde olacaklarını belirten Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükç, “Anadolu’da aile şirketlerinin sürdürülebilir ve güçlü büyümelerinin ülke ekonomisine değer kattığının da altını çizdi