Syriza HDP’nin İzmir mitingine katılacak

0
54

Syriza, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 23 Mayıs’ta İzmir Gündoğdu Meydanı’nda HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın katılacağı İzmir Mitingi’ne davetini kabul etti.
 
HDP, İzmir’de yapacağı miting için Syriza lideri Alexis Tsipras’a davet göndermişti.
 
Mitinge, Syriza Merkez Komite Üyesi ve Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Yiannis Bournous’un katılacağı belirtildi.
 
HDP: İKİ KARDEŞ PARTİ
HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, seçimden galip çıkan Syriza’ya tebrik mesajı göndermişti.
 
“Sevgili Alexis Tsipras” diye başladıkları mesajda eş başkanlar şunları ifade etmişti:
 
“Elde ettiğiniz tarihsel zafer nedeniyle sizi ve şahsınızda tüm Yunanistan halkını kutluyoruz. Sahiplendiğiniz adalet, eşitlik ve özgürlük ilkelerinin, neo-liberal Troyka’nın Yunanistan halkına yaşatmış olduğu baskı cenderesini aşacağına inanıyoruz.
 
“Tüm dünyada ezilen halkların eşitliğini ve özgürlüğünü kendisine şiar edinmiş iki kardeş parti olarak, HDP-Syriza dayanışmasını ve stratejik işbirliğini önemsiyor; dünya halklarına küresel kapitalist sistem tarafından dayatılan her türlü baskı ve adaletsizliğin, dünyanın her yerinde açığa çıkan özgürlükçü ve eşitlikçi yapılarla kurulacak güçlü ittifaklar ve dayanışmayla bertaraf edileceğine inanıyoruz.
 
“Katedeceğiniz yolda başarılar diliyor, yoldaşça duygularla sizleri ve tüm Yunanistan halkını selamlıyoruz.”
 
HDP Gençlik Koordinasyonları da selamlarını ve dayanışma mesajlarını iletmişti.
 
Radikal Sol Koalisyon Syriza, 25 Ocak’ta 9 milyon 808 bin 76 kişinin oy kullandığı Yunanistan genel seçimlerinde oyların yüzde 36,3’ünü alarak seçimin galibi olmuştu.
 
Alexis Tsipras liderliğindeki Syriza, tek başına iktidar olma şansını iki sandalyeyle kaçırmıştı.