Şimşek: Enflasyonu tek haneye düşüreceğiz ki faiz düşsüm

0
41

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin, Avrupa Birliği ile kişi başına düşen milli gelirde arayı 20 puandan fazla kapattığını söyledi.
 
Şimşek, ‘Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin açılış konuşmasını yaptı.
 
Şimşek yaptığı konuşmada, küresel ekonomide 80 yılın en büyük kriz sonrası karmaşasıyla karşı karşıya olduğumuzu belirtti. Şimşek, “Yapısal reformlar üzerinde odaklanmalı, kısa vadeli sonuçlara değil büyük resme bakmalı, satır aralarını iyi okumalıyız. Odaklanmamız gereken konu yapısal reformlardır” dedi. 
 
Şimşek, “Evet gelir dağılımı Türkiye’de bozuk, fakat gelir dağılımını iyileştiren iki ülkeden bir tanesi bizim ülkemiz.” diye konuştu.
 
Şimşek, “Yeni sanayi devrimini kaçırmamamız için, eğitim ve yoksullukla mücadele çok önemli konular.” şeklinde görüş belirtti.
 
Bakan Şimşek, Türkiye’nin önümüzdeki birkaç yıl içinde BM’nin tanımına göre ‘yoksulluğu’ tamamen bitirmiş olacağını söyledi.

Şimşek, “Türkiye enflasyonu tek haneye düşürdü, bu bir başarı ama yetmez. Türkiye’nin enflasyonda düşük tek haneye geçmesi lazım. Enflasyon yüksek hanede takılıp kaldı, düşük tek haneye düşüreceğiz ki faiz de düşsün” dedi.