Say Reklamcılık franchise ağıyla büyüyecek

0
312

Türkiye’nin kurumsal kimlik çözümleri ve açık hava reklamcılığı sektöründeki lider firmalarından Say Reklamcılık A.Ş (SAY A.Ş), ulusal ve uluslararası pazarda hızla büyümeye devam ediyor. Almanya ve Türkiye’de yaptığı satın almalarla hizmet ağını genişleten Say Reklamcılık, franchise ağını büyüterek 2019 yılında cirosunu 150,4 milyon TL, net kârını 17,8 milyon TL’ye yükseltmeyi hedefliyor.

Say Reklamcılık Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güldoğan, otomotiv, telekomünikasyon, akaryakıt, bankacılık gibi çok noktalı satış ağını bünyesinde bulunduran sektörler için anahtar teslim kurumsal kimlik çözümü sunduklarını söyledi. Türkiye’de şu anda sektörün en güçlü oyuncularından biri olduklarının altını çizen Güldoğan, “Son iki yılda şirketimizin ulusal ve uluslararası pazarda gücünü artırmak için önemli satın almalar gerçekleştirdik. Almanya’da kurumsal kimlik çözümleri sektörünün en büyüğü IMM Network’ü 2014 yılında,  logo ve otomotiv yan sanayine üretim yapan Borsi’nin yüzde 49,9’unu 2015 yılında satın aldık. Bu sayede uluslararası pazardaki gücümüzü artırmış olduk. Temmuz ayında da Plaka Mobilya’nın yüzde 100’ünü satın alarak Say Reklamcılık bünyesine kattık. Bu operasyonla mobilya üretimini de Say Reklamcılık çatısı altına aldık” diye konuştu.

Say Reklamcılık’ın gerçekleştirdiği satın almalarla güçlü bir üretim ağına sahip olduğunu ifade eden Güldoğan, satış ağını güçlendirmek için eylül ayı başında Say Kurumsal Kimlik Hizmetleri ve Tasarım A.Ş şirketini kurmak amacıyla tescil işlemlerini başlattıklarını söyledi. Söz konusu şirketin IMM Network’ün global pazardaki tüm faaliyetlerini Türkiye’de gerçekleştireceğini anlatan Güldoğan, aynı zamanda sınır komşuları Körfez ülkelerinde de faaliyet göstereceğini belirtti.

Say Reklamcılık’ın 2015 yılının ilk altı ayında kârını yüzde 399 artırdığını hatırlatan Erkan Güldoğan, geçen yılın aynı döneminde 538 bin 863 TL dönem kârı açıklayan şirketin, net kârını 2 milyon 688 bin 805 TL’ye yükselttiğini söyledi. Erkan Güldoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yılsonu ciro hedefimiz 110,3 milyon TL ve net kâr hedefimiz ise 9,2 milyon TL’dir. Geçen yıllara göre ciddi bir büyüme trendi içindeyiz. Borsi’nin yüzde 49,9’una ortak olmamızdan sonra artan satış gelirleri ve logo üretiminin getirdiği güç ile IMM’nin kazandırdığı yeni müşteri portföyü ve proje yönetim know-how’ı sayesinde satış rakamlarımızın yükselmesi nedeniyle önümüzdeki dört yılda da bu büyümemizi devam ettireceğiz. Yaptığımız projeksiyonlara göre 2019 yılı sonunda ciromuzu 150,4 milyon TL, net kârımızı 17,8 milyon TL’ye yükseltmeyi hedefliyoruz.”

Global pazarda franchise’larla büyümeyi hedeflediklerini ifade eden Erkan Güldoğan, şu anda İtalya, Fransa, İspanya, Şili ve İngiltere’de beş franchise bulunduğunu hatırlattı. Hedeflerinin 2016 sonunda 18 franchise’a ulaşmak olduğunu vurgulayan Erkan Güldoğan, 2016 yılında logo üretimini Türkiye’ye taşımak için BorsiSay Logo adıyla şirket kuracaklarını anlattı. Güldoğan, “Bu yatırımla logo üretiminde daha rekabetçi ve kârlı bir üretim hedefliyoruz” dedi.

Ekim 2013’den bu yana yalın üretim yönetimi ilkelerini benimsediklerinin altını çizen Erkan Güldoğan, ’Yüksek Hızda Yalın’ sloganıyla başladıkları iyileştirme ve israfı önleme çalışmalarında büyük aşamalar kaydettiklerini ifade etti. Hedeflerinin sürdürülebilir büyüme olduğunu belirten Erkan Güldoğan, iş alanlarında giderek zorlaşan koşullara rağmen sürekli büyümeyi, lider ve örnek olmayı başarabilmek için çalıştıklarını söyledi. Üretim süreçlerini optimize ettiklerini, bu sayede Eylül 2015’ten itibaren fabrikalarını üç vardiya olarak çalıştırdıklarını anlatan Güldoğan, artan iş hacmi ve gelişen ürün niteliklerine paralel olarak 2015 – 2016 yılında toplam 6,2 milyon TL yatırım yapacaklarını ifade etti. Söz konusu yatırım ile makine parkurunu gençleştireceklerini ve yeni makine ihtiyacını karşılayacaklarını belirten Güldoğan, 2,5 milyon TL yatırımla gerçekleştirdikleri boyahane tesisini bu ay içinde devreye alacaklarını vurguladı.