‘Sahte lüks mağaza’ şakasıyla 600 dolara ayakkabı sattı

    0
    117

    Perakendeci kısa süre önce, boş bir eski Armani mağazasını aldı, Payless ürünleriyle doldurdu ve daha sonra bazı moda influencer’larını mağazanın açılış partisine davet etti. Ancak burada ufak bir şaka vardı: Bu insanlar Palessi adında yeni bir sofistike tasarımcının mağaza açılışına katıldıklarını sanıyorlardı; aslında Payless’in ayakkabıları olduğundan haberdar değildiler.
    Partiye katılan influencer’lar, normalde fiyatı 20 dolar ila 40 dolar arası olan Payless ayakkabılarına 200 dolar ila 600 dolar arası bir fiyat ödediler; misafirlerin çoğu satın aldıkları ürünleri “sofistike” ve “son derece kaliteli malzemelerle yapılmış” gibi övgülerle tanımladı.
    Payless aslında influencer’ların haute-couture olarak tanımladıkları bir marka değil.
    Mağazanın açılışını izleyen yalnızca birkaç saat içinde 3 bin dolar değerinde ayakkabılar satıldı.
    Sonunda gerçek ortaya çıktı. Influencer’lardan bu paralar alınmadı ve ayakkabıları da hatıra olarak saklayabilecekleri söylendi.
    Söz konusu deneyin videosu sosyal medyada yer alıyor. Payless yetkilileri böyle bir girişimde bulunmalarının amacını müşterilere perakendecinin bütçeye uygun modanın satın alınacağı bir yer olduğunu hatırlatmak olarak açıklıyorlar.