Periscope’a Türkçe dil desteği geldi

0
94

Son dönemlerin en popüler sosyal ağlarından ve uygulamalarından biri olan Periscope’a Türkçe dil desteği ve 3 yeni özellik geldi. Başka bir deyişle geçtiğimiz dönemlerde İngilizce olarak sunulan Periscope uygulamasının tüm özelliklerini artık Türkçe olarak kullanabilmek mümkün. Periscope’un sunduğu yeni diller arasında sadece Türkçe yok. Canlı yayın uygulaması artık 29 dilde kullanıcılarla buluşuyor.

>> Apple Watch’ın Türkiye’ye ne zaman geleceği hala belirsiz

Teknoyo‘un haberine göre, buna ek olarak Periscope’a interaktif bir harita eklendi. Dünyayı keşfedin (Global) seçeneğinde sunulan bu yeni harita aracılığıyla canlı yayınları keşfetme daha kolaylaşmış durumda. Böylece lokasyon bilgisiyle birlikte en yeni yayınlar görüntülenebiliyor.

Periscope’un en çok şikayet edilen özelliklerinden biri olan yeniden oynatma (replay) eklenen özellikler arasında. Kullanıcılar artık canlı yayınları anında yeniden oynatabiliyor. Yayın yaptıktan sonra yükleme yapmak artık replay için bir zorunluluk olmaktan çıktı. Artık replayleri anasayfanızdan direkt olarak da silebilirsiniz.

>> Google’da alışveriş dönemi

Uygulamanın Twitter’da paylaşım özelliği de artık oldukça geliştirilmiş durumda. Artık izlediğiniz canlı bir yayını veya replay’i Twitter’da link ile birlikte paylaşabiliyorsunuz.

Periscope, bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta Android uygulamasını kullanıcılara sunmuştu. Görünen o ki Periscope oldukça kullanıcı odaklı olmaya devam ediyor. Şirketin önümüzdeki dönemdeki planlarını merakla bekliyoruz