Panasonic Türkiye 2017’de yüzde 60 büyümeyi hedefliyor

0
88

Üretim, otomotiv, enerji, altyapı, kamu, sağlık, lojistik ve denizcilik gibi pek çok alanda var olduklarını söyleyen Panasonic Türkiye Mobil Çözümler Ülke Müdürü Ali Oktay Ortakaya ile 2017 hedeflerini konuştuk:
 
Panasonic Business dijital hayatın neresinde? İş dünyasının değişimine hangi yönlerden katkıda bulunuyor?

Panasonic olarak dijital hayatın birçok kesimine dokunuyoruz. Başta Kurumsal Mobil Çözümler ekibimizin yönettiği dayanıklı dizüstü ve tablet bilgisayarlarla, zor şartlarda çalışan kurumların kesintisiz ve verimli bir mobil donanım altyapısı kurmalarına yardımcı oluyoruz. Bu donanımların yanında müşterilerimizin özel ihtiyaçlarını karşılayacak yazılım ve servisleri de uçtan uca kapsayacak şekilde sunuyoruz. Dijitalleşme ve mobil kullanım süreci o kadar karışık ve vazgeçilmez ki, bu yolda müşterilerimizle karşılıklı değil yan yana yürüyor ve onlara danışmanlık veriyoruz. Dünyadaki birçok ülkeden gerek iş ortaklarımız gerek kendi ekiplerimizle farklı sektörlerden binlerce kurumla çalıştığımız için bu büyük bilgi birikimini ve tecrübeyi yeni müşterilerimizle paylaşıp onların hatasız ve öngörüsüz mobil projeler yapmalarına yardımcı oluyoruz.
 
Panasonic’in mobil dünyada ve Türkiye pazarındaki gelişim adımları neler?
Panasonic Kurumsal Mobil Çözümler olarak üzerinde çalıştığımız büyük projelere paralel ciro bazında 2016 yılına göre yüzde 60 büyüme hedefiyle çalışıyoruz. Müşterilerimiz, iş ortaklarımız ve büyüyen ekibimizle savunma sanayi, acil hizmetler, enerji ve altyapı hizmetleri, üretim, perakende ve ulaşım sektörlerine odaklanmaya devam edeceğiz.

Öte yandan geleneksel şirket kültürümüz uzun vadeli planlar yapmaya odaklanıyor. Panasonic Kurumsal Mobil Çözümler ekibi için de aynı ilke geçerli. 2018’in de dahil olduğu uzun vadeli bir planımız var. 2018’de Panasonic 100’üncü kuruluş yıldönümünü kutlayacak. Bizim de hedefimiz 2018 yılında mevcut ciromuzun dört katına ulaşmak. Bunu yaparken ekibimizi genişletmek, kanal yapımızı büyütmek, satış öncesi, satış ve satış sonrası süreçleri için müşterilerimize en iyi hizmeti vermeye devam etmek de yol haritamız içinde yer alıyor.
 
Panasonic’in mobil teknoloji ürün ve çözümleri neler? Hangi farklı özelliklere sahip?

Mobil devrim iş dünyasını kökten bir değişime uğrattı. Özellikle kurumsal mobil çözümler, iş süreçlerinde “kesintisiz çalışma” avantajını ortaya çıkardı. Kesintisiz, mobil çalışma gelişen teknoloji ve artan talepler ışığında hayati hale geldi. Enerji ve altyapı sektörlerinin yanı sıra kamu hizmetleri, acil servisler, perakende, hızlı tüketim, sağlık, lojistik ve güvenlik gibi sektörlerde faaliyet gösteren şirketler adım adım mobil çalışma dünyasına katılıyor.

Sahada, fabrikada, şantiyede ve fiziksel şartların zorlu olduğu birçok ortamda söz konusu mobil cihazların tam verimli çalışabilmeleri için belirli kriterlere sahip olmaları gerekiyor. Zira söz konusu fiziksel şartlara dayanıklı olmayan cihazlar, kurumların mobil çalışma esaslarından tam olarak gerekli verimi alamamasına neden oluyordu.

Panasonic olarak “dayanıklı” ürünlerimizle bu ihtiyaca olabilecek en iyi şekilde karşılık veriyoruz. Toughbook ve Toughpad markaları altında topladığımız, fiziksel şartlara dayanıklı tablet ve mobil PC’lerimizle kurumların mobil çalışma anlayışından en yüksek faydayı elde etmelerini sağlıyoruz.

Özellikle mobil çalışanların, gün boyunca sahada olduklarını göz önünde bulundurduğumuzda, çalıştıkları şartlara dayanabilecek ve yaptıkları işin gereği ihtiyaç duyabilecekleri arabirimleri bünyesinde barındıran cihazlara sahip olmaları çok önemlidir. Sürekli güneş altında çalışan bir profesyonel, tablet ekranını rahat bir şekilde okuyamayabilir, bir maden mühendisi tabletin dokunmatik ekranını elinde eldiven varken kullanmak isteyebilir, çok yüksek ya da düşük sıcaklıklarda, tozun ve nemin yoğun olduğu ortamlarda çalışanlar cihazlarını yere düşürmekten korkabilirler. Tüm bunların yanında, internete her an her yerden bağlanamayabilirler.
 
Bu noktada Panasonic Kurumsal Mobil Çözümler olarak devreye giriyoruz. Sunduğumuz ürün gamı, bu bahsettiğim zorlukların tümüne karşı çalışanları rahatlatan özelliklere sahip. Gün boyu süren pil ömrü, her yerden kolayca internete bağlanmayı kolaylaştıran arayüz ve çeşitli donanım seçenekleri, düşmelere, çarpmalara, toza ve neme dayanıklılık, eldivenle kullanabilme, güneş ışığı altında ekranı rahatlıkla görebilme gibi avantajlar Toughbook ve Toughpad ürün gamının niteliklerinden yalnızca bazıları.
 
2017 yılı hedefi nedir? Gelecekte dijitalleşmeyi hızlandıracak teknoloji trendleri neler olacak?
2017 yılında BT sektöründe ülkemiz açısından küçük de olsa bir daralma bekliyoruz. Toplam pazarın büyümesini öngörmesek de, segmentlere indiğimizde belli alanların büyüme göstermesi kaçınılmaz. Özellikle kurumsal alanda katma değerli ürün ve servislerin kurumsal müşteriler tarafından operasyon maliyetleri azaltma ve verimliliği artırma anlamında daha fazla talep göreceğini düşünüyoruz. Panasonic Kurumsal Mobil Çözümler olarak 2017 mali yılımızda özellikle bazı büyük projelerimize bağlı olarak ciro bazında 2016 mali yılımıza göre yüzde 60 büyümeyi hedefliyoruz. Bu büyümeyi desteklemek, müşteri ve iş ortaklarımızla daha fazla entegre olabilmek amacı ile büyüyen ekibimizle birlikte Türkiye’de büyük potansiyel ve talep gördüğümüz savunma sanayi, acil hizmetler, enerji ve altyapı hizmetleri, üretim, perakende ve ulaşım sektörlerine odaklanmaya devam edeceğiz. Dijitalleşme sürecinde siber güvenlik, bulut bilişim ve mobilitenin önceliklerini koruyacağını tahmin ediyoruz. Panasonic Kurumsal Mobil Çözümler olarak bizlerin de stratejilerindeki uygulamalar bunlara paralel hayata geçecektir.