Madame Tussaud İstanbul’a geliyor

0
111

İstiklal Caddesi’ndeki Grand Pera’da ziyaretçileri yıldızlarla buluşturmaya hazırlanan Madame Tussauds Müzesi, aralık ayında açılıyor

​İstanbul’un yeni uğrak noktalarından olacak müzedeki balmumu heykeller, Londra’daki bir stüdyoda üretiliyor. Stüdyo çalışmaları tamamlandığında müzede Mustafa Kemal Atatürk, Mevlânâ, Kanuni Sultan Süleyman ve Yaşar Kemal ile birlikte 56 ünlü ismin balmumu heykeli görülebilecek.

Habertürk’ten Aslıhan Lodi’nin haberine göre, Avrupa’nın en büyük, dünyanın ikinci en büyük eğlence merkezi yatırım ve işletme firması Merlin Entertainments, ülkemizdeki yatırımlarına 3 yıl önce SEA LIFE Akvaryum ile başladı, ardından bir yıl önce LEGOLAND Discovery Centre’ı açtı. Sırada Madame Tussauds Müzesi var.

Önce hemen merakınızı giderelim… Dünyaca ünlü müzenin İstanbul şubesinde, tarihi ve kültürel kahramanlarla geçmişten bugüne sanat, spor ve siyaset dünyasından 56 ünlü ismin balmumu heykeli görülebilecek. 2 bin metrekarelik bir alanda konumlanan müzede, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde tarihi bir gezinti yapmak mümkün olacak.

HEYKELLER LONDRA’DA YAPILIYOR
250 yaşındaki markanın dünyadaki 21. merkezi olacak İstanbul ayağında sergilenecek figürlerin üretimi, markanın Londra’daki stüdyosunda tüm hızıyla devam ediyor.

Sergilenecek Türk figürler arasında; yapımında önemli aşama kaydedilen Mustafa Kemal Atatürk, Mevlânâ, Kanuni Sultan Süleyman, Fatih Sultan Mehmed, Mimar Sinan, Zeki Müren, Barış Manço, MFÖ, Adile Naşit ve Yaşar Kemal’in balmumu heykelleri de var.

Angelina Jolie, Usain Bolt, Steve Jobs, Messi, Rihanna, Marilyn Monroe ve Muhammed Ali de ilgi çekecek diğer balmumu heykeller arasında.

Markanın Londra’daki stüdyosunda Madame Tussauds’un kreatif direktörü Paula Hurst ve LEGOLAND® Discovery Centre ile Madame Tussauds İstanbul’un genel müdürü Sarper Suner’in ev sahipliğinde yapılan tanıtımda, balmumu figürlerin zorlu yapım süreci aşama aşama anlatıldı.

HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR
Tanıtımda konuşan Sarper Suner, “Doğu ile Batı’nın, Avrupa ile Asya’nın kavşağında bulunan Türkiye’de bir Madame Tussauds Müzesi açmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Madame Tussauds İstanbul’u, yarısı Türklerden oluşan 56 figürle açacağız. Her yıl figürlerimiz arasına yeni isimler eklemeyi planlıyoruz” dedi.
Markanın kreatif direktörü Paula Hurst ise “Araştırmalar sonucunda tespit ettiğimiz ve hayatta olan isimlere ulaşarak her bir figür için 3 saati aşan bir seansta 250’den fazla vücut ölçüsü aldık. 180’den fazla fotoğraf çekip üç boyutlu tarama yaptık. Figürlerimiz elde edilen bu verilere göre deneyimli heykeltıraşlarımız tarafından en az 12 hafta süren çalışma ile hazırlanıyor. Gerçeğinden ayırt edilemeyecek bir figür yaratabilmek için zorlu süreçleri tamamladık ve figürlerimizin bir bölümünü sergilenmeye hazır hale getirdik. Üretim sürecimiz Madame Tussauds’un İstanbul’daki açılışına kadar devam edecek” diye ekledi.

Madame Tussauds Müzesi; Londra, Amsterdam, Las Vegas, Hong Kong, New York, Şanghay, Washington D.C., Berlin, Hollywood, Bangkok, Viyana, Blackpool, Tokyo, Sidney, Tokyo, Beijing, Singapur, San Fransisco, Wuhan, Orlando, Chongqing’in ardından İstanbul’da da bir şube açmaya hazırlanıyor.