Kuveyt Türk 150 milyon TL değerinde kira sertifikası ihraç etti

0
67

Kaynak çeşitliliğini artırmak amacıyla 2015 yılsonuna kadar toplam 1 milyar TL’lik kira sertifikası satışı gerçekleştirmeyi hedefleyen Kuveyt Türk, 2015 Haziran ayı itibari ile SPK’dan aldığı 1 Milyar TL’lik ihraç tavan programı kapsamında nitelikli yatırımcıya kira sertifikası satışı gerçekleştirdi. 15 Eylül’de talep toplaması gerçekleştirilen 90 gün vadeli 150 milyon TL tutarında ihraca yatırımcılardan yaklaşık 200 milyon TL talep geldi. 

Günümüz ekonomik ve siyasi konjonktüründe kira sertifikalarının yatırımcılar tarafından böyle yüksek bir talep görmesinin bankaya olan güveni gösterdiğini ifade eden Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan “Faizsiz sermaye piyasası ürünü olan kira sertifikalarının her geçen gün derinleşmesini önemsiyoruz. Faizsizlik prensibi ile çalışan Katılım Emeklilik ve Hayat A.Ş. unvanlı iştirakimiz BES alanında faaliyetlerini sürdürürken yakın zamanda KT Portföy Yönetimi A.Ş. unvanını taşıyan bir portföy yönetim şirketini de hizmete sunduk. Bu firmalarımızın yönettiği fonların da büyümesiyle birlikte piyasadakira sertifikası ihraçlarına olan ihtiyacın daha da artacağını 
öngörüyoruz.” dedi. 

Yurtiçi piyasada 2013 yılında başlayan kira sertifikası ihraçlarında Kuveyt Türk’ün bugüne kadar toplamda 1,6 milyar TL ihraç tutarına ulaştığına dikkat çeken Uyan “Bu tutarın yaklaşık %70’i klasik fon toplama teknikleri ile ulaşma imkanımızın olmadığı, yeni kaynak olarak temin edilmiştir. Kuveyt Türk olarak ABD Doları, Malezya Ringiti ve Türk Lirası gibi farklı para cinslerinde toplamda yaklaşık 3,7 Milyar TL’lik kira sertifikamız piyasada dolaşımda bulunmakta. Yıl boyu devam edecek ihraçlarımızla kira sertifikasının avantajlarını nitelikli yatırımcıların yanı sıra halkımızla da tanıştırmayı amaçlıyoruz.”