İş Bankası’ndan Dijital Kumbara

0
362

94 yıldır tasarrufun öncüsü olan ve ilk Kumbara’nın yanı sıra ilk Yatırım Hesabı, ilk Yatırım Fonu, ilk Altın Bankacılığı ürünleri gibi birçok birikim ürününü Türkiye ile tanıştıran İş Bankası, toplumun her kesiminde birikim alışkanlığının gelişmesi için çalışmalarına aralıksız devam ederek hem bankacılık sektörünün hem de ülke ekonomisinin gelişimine katkıda bulunuyor.
 
Türkiye 1928 Yılında Kumbara ile tanışıyor
Türk halkı ilk defa 1928 yılının sonlarında o dönemin hükümet politikası olan tasarruf seferberliğine destek vermek amacıyla yapılan, küçük ama sayıca fazla tasarrufların değerlendirilebildiği İş Bankası “Kumbara Kampanyası” ile Kumbara ile tanışıyor. İş Bankası, etkin bir reklam kampanyası ile birlikte yürüttüğü promosyon kampanyasını, “Tasarruf Günleri” etkinliği ile birleştirerek büyük bir başarı kazanıyor. En önemlisi de, birçok neslin birlikte büyüdüğü İş Bankası Kumbarası ile Türkiye’deki tasarruf kültürünün yıllar boyunca gelişmesine büyük katkı sağlıyor.
 
İş Bankası’ndan Çocuklar İçin Dijital Kumbara 
İş Bankası, geçmişten günümüze ilklerin bankası olma vizyonuyla, özellikle son 30 yıldır dijital temas noktaları üzerinden geliştirdiği ve hayatı kolaylaştıran servisleri, teknoloji odaklı yenilikçi yaklaşımları ile dijital bankacılığın da Türkiye’de gelişmesine ve yaygınlaşmasına öncülük ediyor. İdeal müşteri deneyimi odağıyla müşterilerinin hayatlarının her evresinde onlara hayatı kolaylaştıracak çözümleri üretiyor.
İş Bankası, bu bakış açısıyla yıllardır bildiğimiz ve çocukken de severek kullandığımız İş Bankası Kumbarası’nı “Dijital Kumbara” olarak yeni nesille buluşturdu. Dijital bir ekranı da olan kumbara, 18 yaşının altındaki çocukların hem fiziksel hem de dijital para biriktirmelerini sağlıyor. Böylece onları küçük yaştan para biriktirmeye yönlendiriyor ve bankacılığı dijitalleştirerek eğlenceli bir hale getiriyor. Dijital Kumbara, çocukların ilgisini çekecek şekilde tasarlanmış eğlenceli para biriktirme deneyimi ile küçük yaştan tasarruf alışkanlığı kazanılmasında önemli rol oynuyor.
 
Bluetooth ve Nesnelerin İnterneti
Geçmişten bugüne ülkemizde tasarrufun simgesi haline gelmiş olan klasik İş Bankası Kumbaraları bugün, “nesnelerin interneti (IoT)” kavramına uygun olarak dijitalleştirilmiş hali ile dijital dünyanın içinde doğan okul çağındaki çocukların günlük hayatlarının ayrılmaz bir parçası oluyor. 
İş Bankasının mobil  bankacılık uygulaması İşCep içerisinden “Dijital Kumbara” menüsü ile cep telefonunun Bluetooth özelliği sayesinde Dijital Kumbara’ya anında para gönderilebiliyor. Bir el hareketiyle cep telefonundan kumbaraya para atar gibi hesaba para gönderilmesi sağlanıyor. İşCep’ten Dijital Kumbara menüsüne giren İş Bankası müşterileri, telefonlarının Bluetooth özelliği ile yakınındaki kumbaraları görebiliyor. Para göndermek istedikleri kumbara ismini seçip, göndermek istedikleri tutarı, kumbara sahibi çocuğa iletmek istedikleri mesajla birlikte Dijital Kumbara’ya gönderebiliyor. İşCep’ten gönderilen para, Dijital Kumbara’nın ekranında yazılan mesaj ile birlikte görüntüleniyor.
Dijital Kumbara’ya fiziksel olarak kâğıt ve madeni para atılması da mümkün. Fiziki para atılan haznenin açılması için şubelere başvuruluyor.  Şubelerde Dijital Kumbara’nın içindeki fiziki paralar veliye teslim edilebileceği gibi velinin talimatı doğrultusunda bir mevduat hesabına da yatırılabiliyor. 
 
Birikim Hedefi ile Kişiselleştirme
Dijital Kumbara sahibi çocuklar, istedikleri zaman kumbaranın dijital ekranından birikimlerini takip edebiliyor. Hatta çocuklar belirledikleri birikim hedeflerini velileriyle birlikte İşCep üzerinden Dijital Kumbara’ya tanımlayabiliyor ve kumbaranın ekranından birikimlerini ve hedefe yaklaşma durumlarını anlık olarak izleyebiliyorlar. Böylece çocuklar için birikim yapmak daha eğlenceli hale geliyor. ​Dijital Kumbara ayrıca  Dijital Kumbara sahibi çocuğun doğum gününde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ve 31 Aralık’ta neşeli kutlama animasyonları ile çocuklara hoş bir deneyim de yaşatıyor.
 
Dijital Kumbaraya nasıl sahip olunuyor?
Çocukların dijital yoldan para biriktirmesine olanak sağlayan Dijital Kumbara, İş Bankası şubelerinden alınıyor.  Dijital Kumbara’yı kullanmaya başlamak için İşCep kullanıcısı anne veya babanın çocukları adına vadesiz TL hesabı ve vadeli kumbara hesabı açması yeterli oluyor. Dijital Kumbara, veliler tarafından Güvenli Gelecek Sigortası ürününün Maxi ve üstü teminatlı sigorta paketlerinden birinin alınması veya Çocuğum için Yatırım Sigortası yapılmış olması halinde ücretsiz olarak temin edilebiliyor. Sigorta paketlerini tercih etmeyenler için hizmet ücreti karşılığında da alınabiliyor.