Fujitsu’dan veri merkezlerine iş sürekliliği çözümü

0
44

Japonya’nın lider ve dünyanın üçüncü büyük bilgi teknolojileri şirketi Fujitsu, bu sabah yeni veri depolama çözümü ETERNUS’u tanıttı. 13,8 Petabayt kapasite ve saniyede 4 milyon I/O hızına kadar ölçeklenebilen çözüm, veri merkezlerinin ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.

1 Ağustos’tan itibaren piyasada yer alacak çözüm, teknoloji tarafında büyümenin yarattığı ölçeklenme ihtiyacına hitap ederken iş tarafında sunduğu esneklik ile büyüdükçe ödeme olanağı getiriyor.

Otomasyonu kalite düzeyine taşıyan Fujitsu, bu kapsamda performans verisini toplayıp istenen düzeylerle karşılaştırarak band genişliğini düzenleyerek istenen sistem yanıt süresini sağlıyor. Bu “otomatize edilmiş servis kalitesi” konsepti altında sistem yöneticisi sistem yanıt süresi kadar veri yığınlarına (volüme) özel öncelik de tanımlayabiliyor. Bu otomasyon, otomatik band genişliği ayarından nihai noktada veri depolama katmanını düzenlemeye kadar uzanıyor.

Bütün bunlar sonuçta, çözümün en önemli özelliği olan iş sürekliliği ile hem tamamlanıyor hem de buna hizmet ediyor. Fujitsu, yeni dünyanın veri merkezlerinde daha kritik hale gelen sıfır kesintiyi yakalamak için kendi içinde tamamen bağlı ve sistemlerden birinde sorun yaşandığında diğerinin bunu yedeklediği bir sistem algoritması kullanıyor.

Ön yüzdeki router’lar, bunlarla depolama kontrolleri arasındaki bağlantılar, kontrolörlerle diskler ve SSD’ler arasındaki bağlantıların ve verinin kendisinin redundant (yüksek hızlı ve sürekli) olması; ya da kısaca bu özelliğin uçtan uca sağlanmış olması, sıfır kesintiyi güvence altına alıyor.

Fujitsu uzun süredir geliştirdiği İnsan Odaklı Bilgi İşlem (Human Centric Computing) yaklaşımının sonuna bu sene “in Action” ifadesini eklediğinde, çözümlerinin insan hayatını kolaylaştırmak için dünya çapında harekete geçirileceğinin mesajını vermişti. Masami Yamamoto’dan başkanlık koltuğunu devralan Tatsuya Tanaka, satış odaklı birikimi ve Japonya dışındaki deneyimi ile bu atılımda önemli bir rol oynayacak. Yamamoto döneminde süper bilgisayar K’yı üretmeye varan gücü ile Fujitsu bu pazarlara atış yapmak için dikkat çekici miktar ve kalitede cephaneyi oluşturmuş durumda.

Türkiye’de de IBM kökenli Selda Bağdat Bahadır’ı Fujitsu Türkiye’nin başına getirerek yönetim değişikliği yapan Fujitsu, yeni dönemde bu alanda agresif olacağının işaretlerini veriyor. Bahadır, Fujitsu Türkiye’nin her yıl düzenlediği iki önemli toplantıdan Ankara’daki olan Kamu Yararına Bilişim’de ilk olarak sahne alırken Fujitsu Depolama Ürün Grubu Başkanı Bernhard Brandwitte de toplantıda yer almıştı. Fujitsu’nun o toplantıda açıkladığı 10 öncelikli ülke listesinde Türkiye’nin de yer alması ile birleştiğinde şirketin bu yeni ürün grubunun Türkiye’de de pazarda agresif bir biçimde boy göstermesi bekleniyor.