Yeni iş ve ekonomi kitapları

0
132

21. Yüzyılda Liderlik, Danah Zohar

Fizikçi, felsefeci ve yazar Danah Zohar kitaplarında kuantum fiziğinden esinlenerek çok farklı tezler ortaya koyuyor. The Kitap Yayınevi’nden çıkan kitabında Zohar, yine kuantum fiziğinden esinlenerek çok güçlü bir işletmecilik ve liderlik düşünce modeli ortaya koyuyor. Buna da “Kuantum Liderlik” adını veriyor. Kitapta Kuantum Liderler; yönettiği sistem gibi her zaman kaosun kıyısında harekete hazır şekilde bekleyenler ve belirsizliğin potansiyel bilinmeyenleri içinde çalışanlar olarak tanımlanıyor. Kuantum Liderler, vizyon ve değerlere önem verir, çok kolay uyum sağlar ve sınırlarla oynamaktan, kuralları yeniden yaratmaktan korkmaz ve farklılıkları yönetirler. Zohar, kitabıyla liderleri; çalışanlarının, işletmelerinin ve hizmet ettiği müşterilerinin potansiyellerinden tam anlamıyla yararlanmak için ilham verici bir eser ortaya koyuyor. Zohar, MIT’te fizik ve felsefe eğitimi aldı.
Lisans eğitiminden sonra Harvard Üniversitesi’nde felsefe, din ve psikoloji çalışmalarında bulundu. Financial Times ve Prentice Hall tarafından zamanımızın “en büyük yönetim düşünürlerinden biri” olarak isimlendirilen Zohar; Volvo, Astra Pharmaceutical, Warner-Lambert Pharmaceutical, Philip Morris Tobacco, Marks&Spencer, Shell, British Telecom, Motorola, Philips, BMW, McCann Erickson, Coca-Cola ve McKinsey gibi dünyanın en önemli şirketlerine üst düzey yönetici eğitim programlarını uyguladı. Yazarın UNESCO, Avrupa Kültür Fonu, Davos Dünya Ekonomik Forumu başta olmak üzere birçok ülkenin ulusal ve yerel kurumlarında konferanslara devam ediyor.

Dürüstlük Çağı, Gini Dietrich

The Kitap Yayınevi’nden çıkan Dürüstlük Çağı’nda PR’a harcanan paranın karşılığını nasıl alacağını anlamak isteyen iletişimciler için yazıldı. Kitap, SEO uyumlu içerik oluşturmak, siyah ve beyaz şapkalar, içerik kazıyıcılar, webinerlar,
bloggerlar,trollerle baş etmek, skandallar, kriz anlarında itibar yönetimi, markanızın hikâyesini yaratmak, yeni basın bülteni yazma teknikleri, mailing sistemi, yeni medyada basınla ilişkiler ve dijital dünyada var olmanın yolları gibi konuları sakince açıklıyor. Kitabın çevirmenliğini ise Banu Adıyaman yapıyor.

Bana Yalan Söylediler: İnternet ve Gerçek Yüzümüz, Seth stephens-Davidowitz

Koç Üniversitesi Yayınları’nın yayımladığı kitapta veri bilimcisi Seth Stephens- Davidowitz reklam vermek işe yarıyormu, hangiüniversiteye gittiğimin bir önemi var mı, borsayı kandırabilir miyiz, medya taraflı haber yapıyor mu gibi soruları gündeme getiriyor. Kitap, Ferit Burak Aydar tarafından Türkçeye kazandırıldı.

İletişim Kitabı- Doğru İletişim için 44 Fikir, Mikeal Krogerus, Roman Tschäppeler

The Kitap Yayınevi’nden çıkan “İletişim Kitabı – Doğru İletişim İçin 44 Fikir” kitabında Aristo’nun retorik hakkındaki düşüncelerinden “Proust Anketi”ne, Edward L. Bernays’in “halkla ilişkiler” taktiklerinden Harvard müzakere yöntemlerine kadar geniş bir yelpazeye yayılan 44 farklı iletişim teorisinin gündelik hayatın her alanındaki uygulanabilirliği test ediliyor. Kitap dünya çapında çok satan yazarlar Mikeal Krogerus, Roman Tschäppeler tarafından kaleme alındı. Kitapta, daha iyi bir iş toplantısı yapmanın inceliklerinden, kafanızdaki düşünceleri geliştirmeye ya da kaliteli dinleme becerilerinizi artırmanın yollarından, muhabbet etmenin altın kurallarına kadar farklı iletişim alanlarındaki teorik bilgiler ve iş tavsiyeleri mizahla birleştirilip pratiğe dökülüyor.
İş, kişisel iletişim, ilişkiler ve dil gibi konularda öne sürülen fikirlerle sadece iletişimde neyi geliştireceğinizi değil, nasıl geliştireceğinizi de öğreniyorsunuz. İster CEO olun isterse de yolun başında bir acemi, ya da sadece evdeki ilişkilerinizi geliştirmek istiyor olun, görselleştirilmiş ve yoğunlaştırılmış rehber niteliğindeki kitap, iletişim becerilerinizi geliştirmenize ve hayatta anlamlı bağlantılar kurmanıza yardım edecek

İş Dünyasında Linkedin ile Networking, Ertuğrul Belen

LinkedIn, işbirliklerini geliştirmek ve mevcut ilişkilerinizi güçlendirmek için kaldıraç etkisi oluşturuyor. Optimist Yayın Grubu’nun kitaplarından “İş Dünyasında LinkedIn ile Networking”, Ertuğrul Belen tarafından kaleme alındı. Kitapta, gerçek vakalar ve uygulamalarla geliştirilen P.A.N.O. Network Yönetim Stratejisi yöntemiyle LinkedIn’de etkili bir profil oluşturma, akıllı aramalar yaparak istenilen kişilere hızlı ulaşma ve profilinizde yayın ve paylaşım stratejilerini yönetme üzerine tüyolar veriliyor.

Performansın Sınırlarında, Mark Jenkins, Ken Pasternak, Richard West

Formula 1’in tahminî cirosu dört milyar dolar, otuz ülkeden elli binden fazla insana iş sağlıyor. The Kitap Yayınevi’nden çıkan kitap, Formula 1 yarışlarını örnek alarak bir işletmenin yüksek rekabete dayalı koşullarda en iyi performansa nasıl ulaşacağını anlatıyor. Kitap, büyük başarı kazanan ilk edisyonunun Formula 1 sürücüleriyle ve bu sporda aktif görev yapan yöneticilerle yapılan yeni söyleşilerle zenginleşmiş ikinci edisyonu.