TÜRKİYE’NİN ’50 EN GÜÇLÜ İŞ KADINI’ LİSTESİ

0
152

“EN GÜÇLÜ 50 İŞ KADINI” listemizin bu yıl sekizincisini hazırladık. Sıralamamızı yaparken, şirketin büyüklüğü ve global ekonomideki önemi, kurumun performansı ve yönü, yöneticinin kariyer çizgisinde nasıl ilerlediği ve sosyal-kültürel kalkınmaya etkisi temel kriterlerimiz oldu.
Dünya Ekonomik Forumu Toplumsal Cinsiyet Uçurumu Endeksi 2017 yılı verilerine göre, Türkiye, kadınların işgücüne katılımında 144 ülke arasında 131. sırada yer alıyor. Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranı geçen seneye göre yüzde 33’den yüzde 36’ya artış gösterdiği halde cinsiyet eşitsizliği sıralamasında geride olmasının sebebi, kadınların ev ve bakım işlerinde yer alması, ücret eşitsizliği gibi konulardan kaynaklanıyor. 2017’de Türkiye’deki üst düzey yöneticilerin yüzde 18’i kadın.
2017’de Türkiye’deki uzman meslekler ve teknik elemanlar arasındaki kadınların oranı yüzde 39, dünya genelinde ise Türkiye 104. sırada.
Bu yılki listemizin birincisi Fortune ABD’nin hazırladığı “En Güçlü İş Kadınları – Uluslararası Listesi”nde de üst üste yer alan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı oldu.
Sabancı, şimdilerde “Yeni Neslin Sabancı”sı vizyonunu holding stratejilerinin odağına almış görünüyor. İşte, yenilikçilik peşinde koşan, vizyoner kadın yöneticilerden meydana gelen Türkiye’nin “En Güçlü 50 İş Kadını” listesi…