Finansbank’tan halka arz açıklaması

0
34

Finansbank, banka paylarının bir kısmının halka arzı işleminde mevcut zaman çizelgesine devam edilmeyeceğini belirterek, daha önce nisan ayı başında tamamlanması planlanan işlemin bu yılın ilk yarısının sonuna kadar bitirilmesinin düşünüldüğünü bildirdi.

Finansbank AŞ’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, banka ile ana hissedarları National Bank of Greece’in (NBG), Finansbank’ın paylarının halka arz işlemine ilişkin mevcut zaman çizelgesi dahilinde devam edilmemesi yönünde mutabakata vardığı kaydedildi.

NBG ve Finansbank’ın söz konusu işleme ilişkin çalışmalarını devam ettirdiği belirtilen açıklamada, “Sermaye piyasaları koşullarının izin vermesi ve Sermaye Piyasası Kurulu’nca uygun görülmesi halinde, işlemin bu yılın ilk yarısının sonuna kadar tamamlanması düşünülmektedir” denildi.

Finansbank’ın 11 Mart’ta KAP’ta yayımlanan açıklamasında, banka hisselerinin bir kısmının halka arzının, piyasa koşullarına bağlı olarak 2015 yılının nisan ayı başında tamamlanmasının planlandığı duyurulmuştu.