‘Faiz seviyeleri zayıf görünümü yansıtıyor’

0
35

 Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Avrupa Parlamentosu Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi Başkanı Roberto Gualtieri tarafından kendisine iletilen yazılı sorulara birer mektupla yanıt verdi.
 
Eva Kaili’den gelen soruya yanıt olarak gönderdiği mektupta Yunanistan’da sermaye kontrollerinin kaldırılmasının ulusal bir mesele olduğunu ifade eden Draghi, mevcut sermaye kontrollerinin nasıl kaldırılacağına karar vermenin Yunan otoritelere ait bir karar olduğunu, oteritelerin mudilerin güven seviyelerini değerlendirerek karar vereceklerini ifade etti. 
    
Nikolaos Chountis’ten gelen sorulara yanıtında, ECB’nin varlık alım programını genişletmesinin Euro Bölgesi’nde büyüme, istihdam ve fiyatlar üzerinde pozitif etki yaptığını ve bunun devam etmesinin beklendiğini ifade eden Draghi, ECB’nin cari faiz seviyelerinin büyüme ve enflasyon için zayıf bir görünümü yansıttığını değerlendirdiğini ifade etti. 
 
Nuo Melo’ya yanıt olarak gönderdiği mektupta ise Portekiz’in uyguladığı AB-IMF programı sürecinde bankacılık sektöründeki gelişkeleri değerlendiren Draghi, uygulanan politikaların finans sektöründe problemlerin uygun şekilde çözülmesine ve sektörün fonlanmasına yardım ettiğini vurguladı.