ECB faiz oranlarına dokunmadı

    0
    17

    Avrupa Merkez Bankası, Mart 2017’de sona erecek olan varlık alım programını Aralık 2017 tarihine kadar uzatma kararı aldı. Mart 2017 tarihine kadar aylık tahvil alım tutarını 80 milyar euro olarak sürdürecek olan ECB, Nisan 2017’den Aralık 2017’ye kadar ise aylık varlık alım miktarını 60 milyar euro olarak uygulayacak. 
       
    ECB Yönetim Konseyi bugün yaptığı toplantıda, faiz oranlarında ise değişikliğe gitmedi. Refinansman faizini yüzde 0,0 olarak koruyan ECB, mevduat faizini yüzde -0,4 ve marjinal borç verme faizini yüzde 0,25 seviyesinde devam ettirdi.
       
    Toplantının ardından yapılan açıklamada, faiz oranlarının uzun bir süre cari seviyede kalmasını veya daha düşük olmasının beklendiği ifade edilirken, görünüme bağlı olarak varlık alım programının büyüklüğü ve süresinin yeniden ayarlanabileceği de vurgulandı.
       
    ECB açıklamasında varlık alım programının bazı parametrelerinde değişiklik yapıldığı belirtilirken, değişikliklerin ECB Başkanı Mario Draghi’nin saat 16.30’da başlayacak basın toplantısında açıklanacağı ifade edildi.