Doğalgaz piyasası lisans yönetmeliğinde değişiklik

0
24

EPDK’nın Doğalgaz Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, daha önce 60 gün olan, lisans yenileme başvurusu hakkındaki inceleme ve değerlendirme süresi 90 güne çıkarıldı. EPDK tarafından yapılacak inceleme ve değerlendirme, lisans yenilemesi hakkındaki yazılı başvurunun kuruma ulaşmasının ardından 90 gün içerisinde sonuçlandırılacak.

Sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) satış faaliyeti yapmak üzere lisans almış tüzel kişiler, lisanslarına konu tesisin durumuna uygun olarak Türk Standartları Enstitüsü tarafından düzenlenmiş hizmet yeterlilik belgesini almadan karayolu taşıtlarında yakıt olarak kullanılmak üzere CNG satışı yapamayacak.

Kurul kararına karşı açılacak davalar daha önce ilk derece mahkemesi olarak Danıştay’da görülürken, yeni yönetmeliğe göre, idari yaptırım kararlarına karşı yetkili idare mahkemesinde dava açılabilecek.

Lisans aldığı tarihten itibaren hiçbir satış faaliyetinde bulunmamış ve lisansına konu tesis için iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almamış olan CNG satış lisansı sahibi tüzel kişiler, CNG satış faaliyetinin işlenmiş olduğu iş yeri açma ve çalışma ruhsatının aslı veya noter onaylı suretini, 6 ay içinde kuruma sunması gerekecek.