Çin’den yatırım çağrısı

    0
    21

    Çin Başbakanı Li Keqiang, özellikle ülkenin orta ve batı bölgelerine yabancı yatırımcıları beklediklerini söyledi.
     
    Çin Uluslararası Radyosu’nun haberine göre Li Keqiang, Çin’in güneybatısındaki Guizhou eyaletinin merkezi Guiyang’da düzenlenen Çin Büyük Veri Sanayi Zirvesi ve Çin E-ticaret İnovasyon ve Kalkınma Zirvesi öncesinde iş adamlarıyla görüştü.
     
    Ülkenin doğu ve iç kesimleri arasında kalkınma açısından uyumsuzluk olduğunu belirten Li Keqiang, iç bölgelerin dev bir büyüme potansiyeline ve birçok yatırım fırsatına sahip olduğunu söyledi.
     
    Başbakan Li, “Çin, fikri mülkiyet haklarının ve ticari sırların korunmasına büyük önem veriyor. Siber güvenlik ilerletilecek, yerli ve yabancı sermayeli firmalar için eşit ticaret ortamı yaratılması için 
    çalışılacak” ifadesini kullandı.   

    Başbakan Li Keqiang, büyük veri, bulut bilişim ve paylaşım ekonomisindeki hızlı gelişimlerin ekonominin yeni itici güçleri olacağını söyledi.
     
    Başbakan Li, Çin’in geleneksel sanayi kollarını geliştirmek için de büyük veri ve internet ile imalatı bütünleştireceğini dile getirdi.

    Li Keqiang, inovasyon ve girişimciliğin ilerletileceğinin, şirketler için eşit şartların oluşturulacağının altını çizdi.