Çin ‘ticaret taahhütleri’ için harekete geçiyor

    0
    45

    Çin, ABD ile hafta sonu imzaladığı ateşkese ilişkin ticaret konusundaki taahhütlerini -neyin üzerinde anlaşıldığına ilişkin belirsizliğin sürmesine karşın- gerçekleştirmek üzere harekete geçti.
    Çin Ticaret Bakanlığı tarafından Çarşamba sabahı yapılan açıklamaya göre Beijing, ABD ile uzlaşma sağlanan belirli konularda hızlı bir şekilde uygulamaya geçecek ve 90 günlük program ve yol haritası içinde ticaret müzakerelerini ileri safhaya taşıyacak.
    Ticaret Bakanlığı açıklamasından saatler sonra gelen Bloomberg haberinde Çinli yetkililere ABD’den doğal gaz ve soya fasulyesi ithal etmek üzere hazırlıklara başlamaları söylendiği belirtildi.
    Öğle sonrası açıklama yapan Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Çin’in görüşmeleri hızlandırmayı umduğunu ve duruma çözüm bulma konusunda özverili davrandığını belirtti.
    Dünyanın en büyük iki ekonomisinin liderleri Donald Trump ile Xi Jinping, Cumartesi günü Arjantin’de G – 20 zirvesinde görüşme gerçekleştirilerek ticaret savaşına 90 gün ara verme kararı almışlardı.