Çin, kopyalamak için Rus uçaklarını satın alıyor

    0
    16

    National Interest, Çin’in aktif bir şekilde kendi J-20 savaş uçağının reklamını yapmasına rağmen, hala gelişmiş Rus uçaklarını satın almaya devam ettiğini yazdı.
       
    Moskova ve Pekin arasındaki kontrata göre, Rusya sene sonuna kadar Çin’e 4 adet Su-35 uçağı, önümüzdeki 3 sene içerisinde ise 2 milyar dolar değerinde 20 uçak göndermek zorunda. Fakat Çin’e daha önce gönderilen uçakların akıbeti Pekin’in kopyalamaktan çekinmediğini gösterdi. Rusya, Su-35 uçaklarına ilişkin koruma anlaşması hazırlamak zorunda kaldı.
       
    Daha önce Çin kendi Shenyang J-11, J-15 ve J-16 uçaklarını yapmak için Rusya’nın çalışmalarını kullanarak Su serisinin daha eski uçaklarının aynısını yaptı. Yeni J-20 uçağı ise birçok konuda Su-35’i hatırlatıyor.
       
    National Interest, imzalanan anlaşmaya rağmen, Pekin’in özellikle Rus uçaklarının teknik ve teknolojisine ihtiyacı olduğunu belirtti. Açıklamalarda, ‘Şu anda Çin güvenilir motor projeleri yapmaktan çok uzakta. Bu durumda yeni savaş uçaklarının kalitesi şüphe uyandırıyor. En azından J-20 Pekin’in sürekli bahsettiği özelliklere sahip olsaydı Su-35 uçaklarının kontratı bir anlam ifade etmezdi’ denildi.