Çin Başbakanı: Çabalar sonuç veriyor

    0
    30

    Çin Başbakanı Li Keqiang, yurtiçi faiz oranlarında bir dizi indirimin ve ekomiyi büyütmek için alınan diğer tedbirlerin pozitif sonuçlarını göstermekte olduklarını söyledi. 

    Pekin’in istikrarlı büyümeyi sağlama çabaları çerçevesinde proaktif mali politikalarını ve ihtiyatlı para politikası duruşunu devam ettireceğini ifade eden Li, yuanın uzun süreli bir değer kaybı için neden olmadığı görüşünü de tekrarladı. Li, hükümetin kurlara ilişkin yeni yönlendirmesinin makul bir tedbir olduğunu da vurguladı. 

    Çin’in bu yıl için belirlenmiş etonomik hedeflerini başarma çabasını sürdüreceğini ifade eden Li, önemli altyapı projelerine destek vereceklerini ve ülkenin batı, orta kesimlerine daha fazla fon sağlamayı sürdüreceklerini belirtti.

    ARACI KURUMLARDAN DESTEK İSTENDİ
    Konuya yakın kaynakların Bloomberg News’a verdikleri bilgiye göre Çin Menkul Kıymet Düzenleme Komisyonu aracı kurumlardan hisse senedi fiyatlarını desteklemek için çabalarını artırmalarını istedi. Komisyon aracı kurumlardan ülkenin piyasa kurtarma fonuna 100 milyar yuan katkı yapmalarını ve hisse geri alımlarını artırmalarını talep etti. 

    Kaynaklara göre 50 aracı kurumun temsilcileriyle cumartesi günü biraraya gelen Komisyon Başkanı Xiao Gang, kurtarma fonuna katkıverilmesi talimatını iletti. Komisyon ayrıca borsalara kote aracı kurumlarda piyasa değerlerinin yüzde 10’u oranında hisse geri alımı yapmalarını istedi.