Cannes’da yıldızlar geçidi

    0
    35

    FRANSIZ RIVIERA’SININ en ünlü şehirlerinden Cannes, sektörün en büyük uluslararası etkinliği olan Cannes Yachting Festivali’ne bu yıl 41. kez ev sahipliği yaptı. Festival günü öncesi şehrin turistik açıdan en kalabalık olan sahil yolu La Croisette’de festivale yönelik hummalı bir çalışma ile karşılaşıyorsunuz. Dünyanın
    en önemli markalarının yeni modellerini sergilediği ve 11-16 Eylül 2018 tarihlerinde toplam altı gün süren festivale katılım epey fazla. Hemen her ülkeden yat tutkununu kendisine çeken festivalin ilk gününün sabahı, kırmızı halı üzerinden geçerek yol boyunca karşılıklı dizilmiş farklı markaların modellerini selamlıyor ve Ferretti Group’un olduğu bölüme doğru ilerliyoruz. Yeni modelleri incelemeden önce kendilerini Batman ve Robin ikilisine benzeten Ferretti Group CEO’su Alberto Galassi ve CCO’su (Ticari Faaliyetler Sorumlusu) Stefano de Vivo’nun renkli sunumunu izliyoruz.

    Galassi, Ferretti Group’ta 2016-2018 üç yıllık dönemde ürün geliştirme ve sanayi kapasitesine yaklaşık 133,5 milyon euro yatırım yapıldığını açıklıyor.

    Sunum sonrası bir araya geldiğimiz Galassi, finansal sonuçlarla ilgili bilgi veriyor. Sektörle ilgili “Büyük balık küçük balığı değil, hızlı balık yavaş balığı yer” diyen Galassi, Ferretti Group’un 2018 yılının ilk sekiz ayında 2017
    yılının aynı dönemine göre yüzde 22’lik büyüme ile 420 milyon euro’luk gelir kaydettiğinin altını çiziyor. Yüzde 22’lik büyümenin doğru yolda olduklarının bir sonucu olduğunu söyleyen Galassi, “Burada hiçbir mucize yok, herkes çok sıkı çalışıyor. Her geçen yıl ürün geliştirme, üretim kapasitesi ve teknolojik yeniliklere yatırım yapma hedefimizi sürdürüyoruz” diyor. Bin 500 kişilik çalışanı (bin uzman işçi ve  500 ofis çalışanı) ve İtalya’da altı üretim tesisi bulunan Ferretti Group’un toplam üretim alanı 260 bin metre kare büyüklüğünde. Şirket, 2015 yılından 2018 yılına kadar ki süreçte Cannes dünya prömiyeri de dahil olmak üzere 30 yeni model üretti. Galassi bu 30 modelin, markalarının üçünü temsil eden beş dünya prömiyeri ile 25 yat olduğunu sözlerine ekliyor. Beş dünya prömiyeri olan Ferretti Yachts 670, Custom Line 120’, Custom Line Navetta 42, Riva 110’ Dolcevita ve Riva 66’ Ribelle modelleri 2018/19 deniz sezonunda dünya sularına yelken açmaya hazır.

    Yıldız modeller arasında Ferretti Yachts 670, mimar Filippo Salvetti ile ortaklaşa tasarlanan dış tasarımlı ilk Ferretti Yachts gemisi olmasıyla dikkat çekiyor. İç mekan grubun mimarları ve tasarımcıları tarafından hazırlanıyor. 20,24 metre uzunluğunda olan Ferretti Yachts 670, çok daha büyük gemilere özgü çözümler sunuyor. Yaklaşık 25 metrekarelik alana sahip büyük flybridge ile kendi kategorisinde en rekabetçi yatlardan biri. Custom Line 120’ modelinin iç tasarımında ise Francesco Paszkowski Design & Ferretti Group imzası bulunuyor. Modelin iç dekorasyonunda, çağdaş tasarımın son trenleri göz önünde bulundurularak seçilmiş mobilyalar yer alıyor. Custom Line 120’, 100 metrekarelik geniş güvertesiyle dikkat çekiyor. Navetta 42, markanın tarihinde 300 GT’yi aşan ilk gemi olma özelliğini taşıyor. Navetta 42, geminin cömert hacimlerini en iyi şekilde yansıtan, tamamen özelleştirilebilir iç mekânlarının birlikteliğiyle öne çıkıyor. Bu sayede yat sahibinin ve misafirlerinin mahremiyeti ile kaptanın ve mürettebatın hareket özgürlüğü maksimum ölçülere çıkıyor.
    Bir diğer yıldız model olan Riva 110’ Dolcevita ise filonun amiral gemisi olarak öne çıkıyor. Riva 110’ Dolcevita, süper sportif bir profile sahip. Model, şekillendirilmiş cam pencereler ve krom kaplamalı ekler ile geliştirilmiş bir tasarım ile ön plana çıkıyor. Riva 110’ Dolcevita 270 derece mutlak görünürlük sağlıyor. Tabandan tavana pencereler için bir çerçeve görevi gören üstyapıyı destekleyen büyük bir paslanmaz çelik çerçeve
    sayesinde salon 2,30 metre yüksekliğe ulaşıyor. Riva 66’ Ribelle’de markanın ayırt edici özelliklerinin yanı sıra kalıpları kırma isteği ön plana çıkıyor. Tarihi Sarnico tersanesinde inşa edilen Riva 66’ Ribelle’de, maun ve paslanmaz çelik gibi tersanenin geleneğine özgü yüksek kaliteli malzemeler kullanıldı.