‘Bu kadar hızlı satışı biz de beklemiyorduk’

0
51

İş GYO ve Nef’in Topkapı’daki ilk projesi “İnistanbul Gala”, satışa çıktı. Projenin 2017 yılının Aralık ayında tamamlanması hedefleniyor.

“İnistanbul Gala”, Şişecam’ın uzun süre üretim yaptığı Topkapı fabrikası üzerinde yükselecek. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, ” Fabrika şehrin içinde kalmış bir sanayi alanıydı ve sürdürülebilir bir durumda değildi” diyor. Arazi iki ortak tarafından satın alındıktan sonra yaklaşık bir buçuk yılda master planı hazırlanıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsünün hemen karşısında yer alacak proje için şimdiye dek 7 binin üzerinde ön talep toplanırken satışa sunulan 788 konutun 618 adedi satılmış durumda. Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, “ Bu kadar hızlı satışı biz de beklemiyorduk” diyor.

130 dönümlük arsada 470 milyon dolarlık yatırım ile, “İnistanbul Gala”dan sonra üç farklı proje daha hayata geçirilecek. İlk proje 25 bin metrekare alanda yükselecek 4 bloktan oluşuyor. Tüm projeler tamamlandığında 3 bine yakın konut inşa edilmiş olacak.

“Bu proje, gelecekte Topkapı’da gerçekleştireceğimiz projelerimizin de portresini şimdiden çizecek ve son dönemin değerli yatırımlarından biri olarak farklılaşacak diyen Timur ekliyor; “ Küçük bir şehir boyutuna sahip bu projede aileler, öğrenciler ve profesyoneller, sunacağımız esnek ödeme planı ile hayal ettikleri yaşam alanına kavuşacaklar”.

TÜİK’in iki gün önce yaptığı; 2015’in ilk 3 ayında yapı ruhsatı verilen yapıların yüz ölçümünün yüzde 44,5, bina sayısının yüzde 47,5 azaldığı yönündeki açıklamanın sorulması üzerine Tanes; “2013 yılında “ yönetmelik furyası” olmuştu. Belli imar avantajları sağlayan yönetmeliğe tabi olabilmek için ruhsatların belirli bir süreye kadar alınması gerekiyordu. Nispeten hazır durumdaki firmalar, yoğun şekilde ruhsata başvurarak bu yönetmelik hükümlerinden son kez istifade ettiler” diyor ve şöyle devam ediyor; “Yani 2015 yılının ilk üç ayındaki düşüş, 2013 yılı aynı dönemi ile kıyaslanırsa, yüzde 1-2 farkla tutuyor. Ama 2014 yılı rakamlarında bir acayiplik var. Bu da yönetmelik hükümlerinden faydalanmak isteyen firmaların hızlıca hazırlanmasından kaynaklandı. Bu yıl normale dönüş yaşanıyor”.

Yaygın konut projelerine uzun süredir girmeyen İş GYO’ için İnistanbul Gala’nın Avrupa yakasındaki ikinci konut projeleri olduğunu açıklayan Tanes, bu projeden 1,6 milyar lira gelir beklediklerini söylüyor. Proje için kullanılan kredi tutarı için ise Tanes; “Bizle ilgili kısım 180 milyon lira civarındaydı ama ortaklık yüzde 50-50’ye geldiğinde,  120 milyon lira mertebesinde kredi bakiyesi oluştu” diyor. 

İnistanbul Gala, 35 bine yakın işletmenin yer aldığı, günde ortalama 1,3 milyon kişinin ziyaret ettiği bir bölgede. Proje, tramvay ve metrobüs hatlarına da doğrudan bağlantı içeriyor, Zincirlikuyu, Çağlayan, Yenikapı, Bakırköy, Ataköy ve Atatürk Havalimanı gibi merkezlere yakın.

Mimari tasarımını 1935’te kurulan dünyaca ünlü tasarım ve mimarlık firması Perkins+Will’in üstlendiği İnistanbul Gala’da, projenin ortak alanları ve daire içleri ünlü Türk tasarım firması Autoban tarafından, Foldhome üniteleri ise Coca Cola, Starbucks, Sony, Samsung, Bentley gibi markalar için çalışan endüstriyel tasarımcılar tarafından tasarlanıyor. Foldhome, daire sakinlerine müzik odası, fitness salonu, oyun odası, sinema odası gibi kişiye özel 24 farklı kullanım alanı sunan ve sabit aidat ödemeden yalnızca kullanılan zaman kadar ücret ödenen bir sistem.

PROJE KÜNYESİ:
Arsa Alanı: 25.564m2
Toplam Peyzaj Alanı: 20.764 m2
Blok Adedi: 4 (A-B-C-D)
Ünite Adedi: 788
Konsept Mimari: Pekins + Will
İç Tasarım: Autoban
 
ÖDEME KOŞULLARI:
İnistanbul Gala projesinde fiyatlar 320 bin TL’den başlarken; %1 peşinat ve 2.100 TL’den başlayan aylık ödemeler içeren banka kredili ve faizsiz 30 ay vadeli ödeme seçenekleri bulunuyor.