Boyner Grup ve KAGİDER’in ‘İyi İşler’i Devam Ediyor

0
224

Boyner Grup ve KAGİDER ortaklığıyla hayata geçirilen “İyi İşler: Gıda ve Elektronik Dışı Perakendede Kadın Girişimcileri Güçlendirme Programı”nın yeni dönem kayıtları başladı. Bu yıl 6’ıncısı gerçekleştirilecek olan programa katılmak isteyen kadın girişimciler, başvurularını 13 Ekim’e kadar online yapabilecek.

ÇAĞLAR ÇAĞATAY

Boyner Grup ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ortaklığıyla gerçekleşen kadın girişimciler için hayata geçirdiği İyi İşler programı başvuruları açıldı. Bu yıl 6’ıncısı gerçekleştirilecek olan “İyi İşler: Tedarik Zincirlerinde Yer Alan Kadın Girişimcileri Güçlendirme” programı ile tekstil, hazır giyim, ayakkabı, çanta ve aksesuar sektörlerinde faaliyet gösteren kadın girişimcilerin ve tedarikçilerin sürdürülebilir iş modelleri ile işletme kapasitelerini artırmaları hedefleniyor. Boyner Grup 2015 yılında başlatmış olduğu bu eğitimleri 2018 yılından bu yana KAGİDER iş birliğiyle gerçekleştiriyor.
Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner ve KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem, 6’ıncı dönemin duyuru etkinliğinde kadın girişimciler ile bir araya geldi. “İyi İşler”den eğitim alan kadın girişimciler de deneyimlerini anlattı.

“Kadın girişimcilerin dünyaya açılmalarını istiyoruz”

İyi İşler’in sadece bir eğitim programı olmadığını, bir sürdürülebilirlik ve dayanışma projesi olduğunun altını çizen Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, “Kadın eğitimi arttıkça ve kadın istihdamı yaygınlaştıkça ekonomik ve sosyal olarak gelişmenin mümkün olduğuna inanıyoruz. Sürdürülebilir bir ekonomik kalkınma için de kadın istihdamının artırılması önemli. McKinsey’nin pandemi döneminde cinsiyet eşitsizliğinin küresel ekonomiye etkilerini incelediği araştırmasına göre; iş yaşamında cinsiyet eşitliği sağlanmazsa 2030’da küresel ekonomik kayıp 1 trilyon doları bulacak. Ancak eşitlik sağlanırsa kazanç 13 trilyon dolar olacak. Pandeminin etkilerini görüp, cinsiyet eşitliği sağlanması için harekete geçilmesi bile küresel ekonomiyi önümüzdeki 10 yılda çok büyütecek. Biz de bu sorumlulukla hareket ederek “İyi İşler” projesi ile hem tedarik zincirimizi hem de Boyner Grup kuruluşu dışındaki bağımsız kadın girişimcilerin sürdürülebilir iş modelleri ile işletme kapasitelerini artırmalarına destek oluyoruz. Aynı zamanda kadın girişimcilerin dünyaya açılmalarını istiyoruz. KAGİDER ile birlikte verdiğimiz eğitimlerin yanı sıra Boyner Grup olarak da kadın girişimcilerle deneyimlerimizi paylaşıyoruz. Kurum, akademi ve STK ile iş birliklerinin çok kazandığı bu dönemde KAGİDER ile birlikte yol almaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

‘Kadın girişimcilere mentorlük desteği veriyoruz’

Yeni dönem eğitim programıyla birlikte aileye katılacak kadın girişimciler için çok heyecanlı olduklarını dile getiren KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem, “Bu yıl altıncı dönemine merhaba dediğimiz ve bu noktaya getirdiğimiz ‘iyi işler’ programı özel sektör ve sivil toplum iş birliğinin en güzel örneği. “İyi İşler” programına katılan kadın girişimcilere finanstan dijitalleşmeye, iletişimden liderliğe, hukuktan yeni pazarlar bularak işlerini büyütmeye varıncaya kadar pek çok konuda alanının uzmanı kadın girişimciler ile birlikte bilgi ve mentorluk desteği veriyoruz. Programın katılımcısı kadın girişimcilerin ürünlerini Morhipo’daki “İyi İşler Dükkân” üzerinden tüketici ile buluşturarak, girişimcilerin en çok ihtiyaç duyduğu yeni pazarlara erişim konusunda onlara önemli bir destek sunuyoruz. Geçtiğimiz 5 yılda toplam 92 kadın girişimci mezun oldu. Biz de bu beş yılda işleri ile yarattıkları etkiyi büyütmek isteyen çok başarılı, ilham verici kadın girişimcilerle tanıştık. Sürdürülebilirliği ve başarısı ile örnek olan “İyi İşler” projesinin başka projelere ilham olmasını diliyor, altıncı yılda ‘İyi İşler’ ailesine katılacak yeni kadın girişimcileri heyecanla bekliyoruz” diye konuştu.

Son başvuru tarihi 13 Ekim!

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve iş dünyasında kadının güçlendirilmesi konularına gösterilen önemin bir yansıması olan bu projede bugüne kadar toplamda 92 kadın işletme sahibine ve onların istihdam ettiği bin 516 kadına temas edildi. Bu yıl yine tekstil, hazır giyim, ayakkabı, çanta ve aksesuar sektörlerinde faaliyet gösteren en az 3 yıllık firma geçmişi olan, firmasında hissedar ve yönetimde yer alan kadın girişimciler programa başvurabilecek. Programda kadın girişimcilere iletişim, dönüştürücü liderlik, insan kaynakları yönetimi, stratejik planlama, B2B pazarlama ve fiyatlama, rakip analizi ve pazarda konumlandırma, büyüme ve yeni yatırımlar için finans kaynakları, yeni pazarlar için ağlar, kalite, sosyal sorumluluk ve kimyasal uygunluk yönetimi, sözleşme ve iş hukuku, borçlar ve vergi hukuku, dış ticaret teşvikleri, kamu teşvik programları ve elektronik ticaret konularında eğitimler verilecek. 9 haftalık eğitim sürecini başarıyla tamamlayan kadın girişimciler ‘İyi İşler’ sertifikalarını almaya hak kazanacak. Eğitimlerini tamamlayan girişimciler ürünlerini Morhipo üstünden milyonlarca müşteriye de sunabilecek. Kadın girişimciler, başvurularını 13 Ekim’e kadar online olarak yapabilecek ve KAGİDER web sitesi ve sosyal medya hesaplarından ulaşabilecekler. Eğitim programı ise 7 Aralık 2022 – 1 Şubat 2023 tarihleri arasında.