​Binali Yıldırım Beştepe’de

0
40

Yeni hükümet kuruluyor, yeni Bakanlar belli oluyor. AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım’ın, Türkiye Cumhuriyeti’nin 65. Hükümeti’ni açıklamasına dakikalar kaldı. Binali Yıldırım, saat 10.10 sıralarında evinden çıktı, sivil plakalı araçla Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na geçti ve kabine listesini Erdoğan’a sundu. Yıldırım birazdan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yeni kabineyi açıklayacak. Sürpriz değişiklikler içerebileceği belirtilen kabine listesi ile ilgili gelişmeleri canlı olarak yayınlayacağız.

65. Hükümet’i kurmakla görevlendirilen AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, yeni kabine listesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunmak üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gitti. Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmeden çıkışta yeni kabine listesini açıklaması bekleniyor. 

BİNALİ YILDIRIM’DAN GAZETECİLERE…
Bu sabah saat 10.30 sularında konutundan çıkışta gazetecilerle konuşan Binali Yıldırım, “Sizin için hakikaten üzülüyorum, böyle erken saatlerde aç susuz burada durmamız beni üzüyor. Bu kadar erken saatte gelmenize gerek yok. Siz çağırın ben gelirim” dedi. Bir mahalle sakininin “Seninle gurur duyuyoruz.” sözlerine Yıldırım, “Sizlere layık olmaya çalışacağız.” karşılığını verdi.

GECE DE GÖRÜŞME GERÇEKLEMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım’ı gece yarısı da kabul etmişti. Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul ettiği Yıldırım ile görüşmesi saat 01.25’te başladı. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme, yaklaşık 2 saat sürdü.