Bilecik: Önümüzdeki yıl belirsizlik ve riskler devam edecek

0
40

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik TÜSİAD’ın Yüksek İstişare Toplantısında konuşuyor. 

Bilecik sahip olduğu potansiyele rağmen Türkiye’nin hak etmediği zorlu bir dönemden geçtiğini belirtti. Bilecik sözlerine “Bugün ABD, bazı Avrupa, Latin Amerika ve Asya ülkelerinde olmak üzere demokrasi tarihsel sınav veriyor. Küreselleşen ekonomi daha zorlu rekabet koşullarını da beraberinde getiriyor.

4. sanayi devrimi iş yapma şeklinden günlük yaşamımıza kadar yıkıcı siyasi eğilimlere de neden oluyor. Kısaca dünya küçülürken sorunlar maalesef büyüyor.

Bugün su ne kadar bulanık olursa olsun bizim demir atacağımız ana liman Batı’dır ” şeklinde devam etti. 

TİCARET SAVAŞININ KAZANANI OLMUYOR 
Bilecik ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşlarında her ne kadar geçici ateşkes imzalanmış olsa da pek çok ülkeyi etkilemeye devam ettiğini bildirdi.

Bilecik “ticaret savaşları, Atlantik ile Asya rekabetinin de derinleştiğinin göstergesi. Korumacılık önlemleri uluslararası ticaretin daralmasına da yol açtı. Ticaret savaşlarının hiçbir daim kazananı olmuyor” dedi.
Bilecik, TÜSİAD için Türkiye’nin AB üyeliğinin her zaman vazgeçilmez bir hedef olduğunu belirterek “AB üyeliği bölgesel cazibe merkezi olmak için de müthiş olanaktır ve bir kazan – kazan durumudur” diye konuştu. 

Başkan, önümüzdeki yıl gerek küresel gerek yerel düzeyde belirsizlik ve risklerin devam edeceğini , ticaret savaşlarının küresel büyümeyi etkileyeceğini bildirdi.