Apple, Beats hoparlörleri toplatıyor

0
54

Apple, Beats Pill XL hoparlörleri kendi isteğiyle geri çağırdığını ve müşterilere para iadesi yapacağını duyurdu. Bu geri çağırmanın diğer Beats veya Apple ürünlerini etkilemdiğini açıklayan şirket, Beats Pill XL bataryasının aşırı ısınıp yangın riski yaratabileceğini bildirdi.

>> Steve Jobs Apple’dan neden kovuldu?

Teknoyo’nun haberine göre, 2014 yılında 3 milyar dolar karşılığında Beats’i satın alan Apple, güvenliğin birinci öncelikleri olduğunu belirterek, müşterilerinden Beats Pill XL hoparlörlerini kullanmayı bırakmalarını istedi. Beats by Dretarafından Kasım 2013’de tanıtılan Beats Pill XL hoparlörlerini kullanan müşterilerin ürünlerini Apple’a geri iade edebilmeleri için buradaki formu doldurmaları gerekiyor.

15 SAATLİK PİL ÖMRÜ SUNUYORDU
Apple, Türkiye mağazasında 999 TL’ye satılan Beats Pill XL’in iadesi karşılığında müşterilerine 875 TL tutarında elektronik geri ödeme yapıyor. Beats Pill XL, hoparlör ızgarası üzerindeki “b” logosu ve kulp üzerindeki “beats pill XL” yazısı ile tespit edilebilir.  Ürün siyah, metalik mavi, pembe, titanyum ve beyaz olmak üzere 5 renkte satışa sunulmuştu.

1.49 kilogram ağırlığındaki ve 10.4 x 33.8 x 10.4 cm boyutlarındaki Beats Pill XL hoparlörün yeniden şarj edilebilir lityum iyon pili, 15 saatlik kullanım süresi sunuyordu. Bluetooth aygıtlara bağlanabilen hoplarlör, tüm iPhone ve iPad modellerinin yanısıra 3., 4. ve 5. nesil iPod Touch‘larla da uyumlu olarak çalışıyordu. İki Beats Pill XL’i birbirine dokundurarak sesi daha da güçlendirip, birbirleriyleeşzamanlanma da yapılabiliyordu.