American Apparel iflas başvurusunda bulundu

    0
    28

    Uzun zamandır mali sıkıntılarıyla gündemde olan American Apparel ABD’de iflas koruma başvurusunda bulundu.

    “Made in America”’nın gerçek anlamdaki simgesi olan Kaliforniyalı giysi markasının iflas koruma başvurusunda bulunmasıyla, grubun yeniden yapılanması bekleniyor.

    Söz konusu anlaşma gereği gruba ilave bir finansal destek sağlanacak ve böylece, grubun Los Angeles’taki üretim faaliyetlerini sürdürmesi ve ABD’deki 130 mağazasını kapatmaması sağlanacak.

    American Apparel satışlardaki azalma ve aynı zamanda kurucusu ve eski patronu Dov Charney’yle yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle de zor günler yaşıyor.

    Grup şimdiye kadar Capital One ve Standard General tarafından sağlanan fonlar sayesinde ayakta kalmayı başardı. Bununla birlikte bu sermaye enjeksiyonu da şirketin yaz başında mağaza kapatmayı ve işten çıkarmaları gündeme getirmesini engelleyemedi. Grup ağustos ayı ortasında yaptığı açıklamada elinde yalnızca 13 milyar dolar bulunduğunu, bunun yarısının da Capital One’ın aktardığı kredi olduğunu bildirmişti.

    Öte yandan, markanın kurucusu ve eski patronu Dov Charney’nin başı cinsel taciz suçlamalarıyla dertte.  Bu gelişmeler üzerine geçen aralık ayında görevinden uzaklaştırılan Charney gruba karşı 20 dava açtı.