Alman teknoloji enstitüsü Türkiye’deki ilk ofisini açtı

0
99

Dünyanın en önemli teknoloji ve Ar-Ge yapılanmalarından biri olan RWTH Aachen Üniversitesi bünyesinde yer alan “3T Teknoloji Transfer Merkezi”nin Türkiye’deki ilk ofisi, Bursa’da hizmete girdi.
 
3T Teknoloji Transfer Merkezi’nin Bursa ofisi ile Türkiye ve Almanya arasında know how değişimi, mesleki ve akademik eğitim desteği sağlama, yenilikçi teknik tekstil ürünleri ve ortak kalkınma projelerinin geliştirilmesini amaçlanıyor.
 
Bursa Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezi’nde (BUTTİM) gerçekleştirilen tanıtım programına, Almanya’nın Aachen kentinin Belediye Başkanı Marcel Philipp, Alman ve Türk iş adamları katıldı.
 
3T Teknoloji Transfer Merkezi Üst Yöneticisi (CEO) Uwe Merklein, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursa’da açtıkları ofisin önemine dikkati çekerek, “Türkiye’ye kısa vadeli işler yapmak için değil, uzun vadeli işler yapmak için ofis açıyoruz” ifadesini kullandı.
 
Merklein, yaklaşık 7 yıldır Türkiye pazarında faaliyet gösterdiklerine hatırlatarak, çalıştıkları firmalara farklı alanlarda çözüm ortaklığı sunduklarını belirtti.
 
Türkiye’deki faaliyetlerini bugüne kadar Almanya’daki merkezlerinden yürüttüklerini aktaran Merklein, şöyle konuştu:
 
“Almanya’daki enstitümüz ve transfer ofisimizde, yaklaşık 15 kişilik Türkiye kökenli eğitilmiş ve orada eğitimini almış çalışanlarımızla Almanya’dan Türkiye’ye hizmet vermekteydik. Belirli bir zaman sonra oluşan projeler ve iş birliklerinden dolayı bunların yoğunluğu ile oradan değil de direk Türkiye’den daha hızlı ve profesyonel bir şekilde iletişime geçmek için ofis açmamız gerekiyordu. Bunların sonucunda enstitümüzün yönetim kurulu, daha iyi iş birliği yapılması ve iş birliklerinin hızlandırılması için buradan bir ofisi satın alma kararı aldı.”
 
Şirket yöneticilerinden Ecem Zaimoğlu ise enstitünün Bursa ofisini açmasının büyük bir adım olduğunu ifade ederek, son yıllarda yoğun bir şekilde Türkiye aktivitelerine devam ettiklerine belirtti. Zaimoğlu, şunları kaydetti:
 
“Çalışmalarımız devam ediyor fakat Bursa’nın tekstil ve sanayi anlamında geniş bir potansiyele sahip olması buraya geliş sebeplerimizden başlıcasıdır. Umarız ki büyük iş ortaklarımız, bizi Türkiye’nin Almanya partneri olarak görürler. Bunların sonucunda da Aachen ve Bursa arasında güzel bir köprü olarak da yer alır diye umut ediyoruz.”