Ali Babacan AK Parti Ankara’dan milletvekili adayı oldu

0
196

AK Parti, 1 Kasım milletvekili genel seçimleri için aday listesini Yüksek Seçim Kurulu’na sundu. Bu seferki listede 3 dönemliklerin de yer alması dikkat çekti.

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan AK Parti’nin Ankara 1. bölgeden milletvekili adayları olarak açıklandı. 1 Kasım seçimleri için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Gaziantep’ten aday oldu.

AK Parti’de üç dönem kuralına takılanlardan Babacan, adaylık için başvuruda bulunmamıştı ancak parti üst yönetimi başvurusu olmayan kişileri de aday gösterebiliyor.

Açıklama yapan Bekir Bozdağ, “Partilerinin 550 milletvekili adayının 481’inin erkek, 69’unun kadın aday olduğunu belirten Bozdağ, “AK Parti’de üç dönemlikler vardı, bu seçimde üç dönemliklerden 24 arkadaşımız aday gösterildi. 7 Haziran’da milletvekili seçilen, aday gösterilen arkadaşlarımızdan 312’si yeniden bu seçimde aday gösterilmiştir” dedi.

Beşir Atalay Van’dan; Mehdi Eker, Ali Sarıkaya ve İsmail Kahraman, İstanbul’dan; Cevdet Yılmaz Bingöl’den; Galip Ensarioğlu, Diyarbakır’dan; Cemil Çiçek, Yalçın Akdoğan, Ertan Aydın ve Tuğrul Türkeş  Ankara’dan; Taha Özhan Malatya’dan; Ali Sarıkaya İstanbul’dan, Faruk Çelik Şanlıurfa’dan; Efkan Ala Bursa’dan; Ömer Çelik Adana’dan; Binali Yıldırım İzmir’den; Recep Akdağ Erzurum’dan aday gösterildi.

Bozdağ Saadet Partisi ile seçime birlikte gitmek üzere görüştüklerini fakat görüşmelerden olumlu sonuç çıkmadığını aktardı.