Yapay Zekanın Paydaşları Bir Araya Geldi

By Fortune Türkiye

Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi’nin yıllık çalıştayı Vizyon 2033 temasıyla gerçekleşti. 6.TRAI çalıştayında önümüzdeki on yıllık süreçte Türkiye’de Yapay Zeka Ekosisteminin rekabetçi ve işbirlikçi olarak gelebileceği en üst seviyeye ulaşabilmesi için ihtiyaçlar ve çözüm önerileri, yapay zeka konusundaki farklı paydaşlarla değerlendirildi.

Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi TRAI’nin 6 Mayıs 2017’de hayata geçirdiği TRAI Çalıştayı bu sene 6. Kez gerçekleştirildi. Çalıştay, yapay zeka alanında çalışmalarını sürdüren kamu, global ve yerli teknoloji şirketlerinden yöneticiler, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, akademisyenler, girişimciler, teknoloji basını mensupları ve öğrencilerin oluşturduğu paydaş gruplarıyla Vizyon 2033 teması altında gerçekleştirildi.

Çalıştayda Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi’nin ve çalıştayın hedefleri üzerinde duran TRAI Kurucusu ve CEO’su Halil Aksu, şu bilgileri aktardı: 

“TRAI Çalıştayı, tüm paydaşları ortak akıl üretebilmesi için bir araya getirdiği Türkiye Yapay Zeka Ekosisteminin geleceği hakkında konuşmak için en iyi ortamı sağlamayı hedefleyen bir yapıya sahip. Bu yılın Vizyon 2033 teması, yapay zeka teknolojilerinin gelecekteki gelişimine ışık tutacak önemli tartışmalara ev sahipliği yaptı.” 

Günümüzün dünyasında rekabeti, kalkınmayı, gelişimi yapay zeka teknolojilerinden bağımsız düşünmenin mümkün olmadığına değinen Aksu, “Yapay zekaya dair hukuki, etik, sosyal, ekonomik, çevresel birçok alanı kapsayan ihtiyaçların belirlenmesi ve çözüm önerilerinin getirilmesi çalıştayın bu seneki hedeflerinin bir parçasıydı. TRAI olarak yapay zeka girişimlerini yakından takip ederek, yayınladığımız Yapay Zeka Girişim Haritası ve Yapay Zeka Paydaş Haritası gibi çalışmalarla kamuyu bilgilendiriyor ve paydaşlar arasındaki işbirliğini destekliyoruz. Ayrıca yurt dışı ekosistemleriyle ilişkiler geliştirerek, hem Türkiye ekosistemini globalde anlatıyor hem de Türkiye’deki işlerin daha global hale gelmesi için işbirlikleri geliştirmeye yönelik çalışıyoruz. Yapay zekanın dahil olduğu iş dünyasının önemli problemlerinden biri olan yetkinlik gelişimi konusunda destekleyici eğitimler veriyor, şirketlerdeki farkındalığı artırmak üzere seminerler düzenliyoruz. Yapay zeka olgunluğunu anlamak, artırmak, ekosistem işbirliklerini geliştirmek isteyen kurumlara çalıştaylar düzenleyerek, yol haritaları hazırlıyor ve işbirliği geliştirebilecekleri paydaşlarla bir araya getirerek bu yolculuklarına eşlik etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

En Önemli Çıktılardan Biri TRAI Academy Oldu

Yapay zeka teknolojilerini kullanan farklı sektörel kurumların da yapay zeka teknolojisi üreten yerli ve global teknoloji şirketlerinin de en önemli ortak sorunu yetkin insan kaynağına ulaşabilmek. 2017 yılından beri gündeme gelen çalıştaylarda en önemli başlıklardan biri hem yeni yetenekleri ekibe dahil etmek hem de var olan yetkinlikleri geliştirmek. 

TRAI bu konuya hizmet etmek üzere TRAI Academy isimli eğitim akademisini kurdu. TRAI Academy’nin amacı veri bilimi ve yapay zeka alanında iş dünyası profesyonellerinin ihtiyaç duyduğu yetkinlik kazanımları için etkili verimli programlar sunmak. Amacı doğrultusunda bu alanda hem kurum içi yetkinlik gelişim programları hem de üniversite öğrencileri için bu alana özel iş hayatına hazırlık programları yürütülüyor.

BENZER MAKALELER

SON MAKALELER

Loading...