2015’te aylık ortalama 443 dakika konuşuldu

0
66

Vodafone’lular 2015 yılında aylık ortalama 443 dakika konuştu, 156 SMS gönderdi.
Vodafone’dan konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren şirket, 2015’te de abonelerinin hayatlarını kolaylaştırmaya devam etti. “En çok tavsiye edilen operatör” olma başarısını 5 yıldır sürdüren Vodafone Türkiye’nin 21,6 milyon abonesi, 2015’te aylık ortalama 443 dakika konuştu, 156 SMS gönderdi ve yılın ilk 9 ayında toplamda 106 milyar megabaytlık data kullandı.

Abonelerinin internet kullanımı 2009’dan bu yana 46 kat artan Vodafone, mobil ve sabit iletişim hizmetleriyle ülkenin “Gigabit Toplumu”na dönüşümüne liderlik etmeyi sürdürdü.

Yurt dışında tarifelerindeki dakika, mesaj ve interneti sanki Türkiye’deymiş gibi özgürce kullanan Vodafone Red’liler, Türkiye’den de 22 ülkeyi ararken yurt içini arıyormuş gibi hiçbir ek ücret ödemeden dakikalarını kullanabildi. 1 Nisan 2016’da hayata geçecek 4,5G için çalışmalarını aralıksız sürdüren şirket, ayrıca, 74 ülkede 4G teknolojisini abonelerine şimdiden deneyimleme fırsatı sundu. Diğer yandan, Vodafone Red’in 7 artısı sayesinde abonelerin toplam tasarruf rakamı son 2 yılda 833 milyon lira olarak gerçekleşti.

Vodafone FreeZone, 2015’te de sinemadan seyahata farklı alanlarda sunduğu avantajlarla gençlerin bütçesine 10 milyon lirayı aşan fayda sağladı. 2015’te düzenlenen 12 Vodafone FreeZone konserinde 40 bini aşkın müziksever genç sevdikleri sanatçılarla buluştu. 5 binin üzerinde Vodafone FreeZone abonesine sosyal medya hesapları üzerinden çözüm sunuldu. Vodafone FreeZone’un Facebook ve Twitter hesaplarından yapılan iletişimler yaklaşık 20 bin paylaşıma erişti.

Mobil uygulamalarla ayrıcalıklı hizmetler sunuldu

 Türkiye’nin ilk ve tek mobil sağlık platformu Vodafone Cep Sağlık servisi toplamda 1 milyonu  aşkın kişinin hayatına dokunurken, temassız mobil ödeme deneyimi sunan Vodafone Cep Cüzdan uygulaması 2 yılda 295 bini aşkın abone tarafından indirildi.

Tüm Vodafone’lulara indirim fırsatları sunan ve 2015 yılında 128 markada 230 kampanyanın düzenlendiği Vodafone Avantaj Cepte uygulaması ise toplamda 940 binden fazla indirildi. Diğer yandan, Vodafone abonelerinin çocuklarının ihtiyaçlarına özel olarak Merhaba Tarifesi kapsamında hazırlanan Buradayım Uygulaması’nı indiren 20 bini aşkın anne baba, çocuğunun nerede olduğunu takip edebildi.

 

Vodafone 37. İstanbul Maratonu’na rekor katılım

 Kasım ayında 37’ncisi düzenlenen ve 120 ülkeden 30 bine yakın çipli koşucunun katıldığı Vodafone İstanbul Maratonu rekor katılıma imza attı. 120 bin İstanbullu da halk yürüyüşüyle Asya’dan Avrupa’ya geçti. Bu yıl ilk kez maraton sonrasında Karaköy’de düzenlenen Vodafone FreeZone konserleriyle maraton, şehir festivaline dönüştü.

Yenilenen içeriğiyle maratonun dijital pusulası haline gelen VMaraton uygulaması, toplamda 15 bine yakın kişi tarafından indirildi. Bu yıl ilk kez açılan etkinliğin resmi Facebook sayfası ise 20 bin kişi tarafından takip edildi.

 

 

Beşiktaş JK, Vodafone ile yükselmeye devam etti

 Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu Vodafone Arena’nın sosyal medya hesapları 2015’te de taraftarlardan yoğun ilgi görmeye devam etti.

Vodafone Arena Facebook hesabı 1,6 milyonun, Twitter hesabı 290 binin, Instagram hesabı ise 157 binin üzerinde hayran sayısına ulaştı. Vodafone Arena’ya “Stat Abi” diye hitap etmeyi uygun gören taraftarlar “Stat Abi” içerikli 157 bini aşkın tweet attı, Vodafone Arena ve Beşiktaş futbol takım sponsorluğu için çekilen filmler internetten toplam 9,5 milyon kez izlendi.

Diğer yandan, Vodafone’un Beşiktaşlı taraftarlara özel oluşturduğu Vodafone KaraKartal platformuna bir yılda 650 bin Beşiktaşlı üye olarak Beşiktaş’a 1,5 milyon liralık katkı sağladı.

 

 Vodafone mağazalarının dijital dönüşümü tamamlandı
 
Şirket, sadece son 6 ayda her gün 3 mağaza yenileyerek toplam bin 258 mağazasını Vodafone Grubu’nun yeni global tasarımıyla yeniledi. Vodafone Türkiye’nin perakende ağındaki değişimi için bugüne kadar toplam 200 milyon liralık yatırım yapıldı.

Vodafone’un Türkiye’de işletmelerin dijital haritasını çıkarmak üzere geliştirdiği Yarına Hazırım Platformu kapsamında 36 bin işletme dijitalleşme endeksini hesapladı, Türkiye’nin dijitalleşme endeksi yüzde 48’den yüzde 53’e çıkarıldı.

Buna bağlı olarak, Vodafone Türkiye’nin kurumsal segmentteki toplam gelirleri yüzde 23 arttı. Vodafone ayrıca, Türkiye’nin en dijital şirketlerini belirlemek üzere hayata geçirdiği Dijitalleşme Endeksi ile Türk ekonomisinin lokomotifi 17 sektörün öncü şirketlerinin dijital karnesini çıkardı ve Türkiye ortalamasını yüzde 60 olarak tespit etti.

 

– Türkiye Vodafone Vakfı, milyonların hayatına dokundu

 

Toplumsal değişimin ve gelişimin öncüsü olma amacıyla önemli çalışmalar yürüten Türkiye Vodafone Vakfı; Vodafone Önce Kadın, Düşler Akademisi, Uluslararası Girişimcilik Merkezi projeleri ve mobil uygulamalarıyla toplamda 3 milyonu aşkın kişiye dokundu. Vodafone Türkiye’nin kadına yönelik tüm ürün, servis, proje ve hizmetlerinin ilk kez tek çatı altında toplandığı “Vodafone Önce Kadın” programından bugüne kadar 600 bin kadın faydalandı.

Kadınların şiddete maruz kaldıkları anlarda kolluk kuvvetleri ya da yakınlarına cep telefonları aracılığıyla haber verebilmelerini sağlayan “Vodafone Kırmızı Işık” uygulaması ise 285 binden fazla kez indirildi. Diğer yandan, Türkiye Vodafone Vakfı’nın engelli bireylere yönelik farkındalığın artırılması hedefiyle 3 Aralık’ta başlattığı “Düşler Gerçek Olsun” kampanyası kapsamında bugüne kadar 5 bin 300 kişi Twitter hesabını bağışladı, 20 bin tweet atıldı, 7 milyon kişiye ulaşıldı.

Kasım 2014’te hayata geçirilen “Vodafone FikirÇarkı Girişimcilik Programı”na ise bugüne kadar bin 300’ü aşkın başvuru yapıldı ve bin 500’ün üzerinde projeye ulaşıldı.

 

– Vodafone Türkiye, başarılı kampanyalarıyla dünyaya adını duyurdu

 

Vodafone Türkiye, 2015’te Vodafone Arena, Avantaj Cepte, Cep Cüzdan, Kırmızı Işık gibi proje, uygulama ve kampanyalarıyla yurt içi ve yurt dışında toplam 265 ödül kazandı.

Vodafone Kırmızı Işık için hazırlanan “Aramızda” iletişim kampanyası, Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nde en prestijli ödül olan Grand Prix’yi Türkiye’ye ilk kez kazandırdı. Cannes’ta bir altın, iki gümüş ve üç bronz olmak üzere toplam 7 ödül alan kampanya, CLIO’da da biri Büyük Ödül olmak üzere 3 ödül birden kazandı.