Windows 10 ne zaman çıkacak?

0
60

Windows 10 29 Temmuz’da kullanıcılarla buluşacak. Microsoft’tan yapılan daha önceki açıklamalarda Windows 10’un yaz aylarında kullanıcılara sunulacağı belirtilmişti. Görünen o ki, Windows 10 hiçbir erteleme olmadan piyasa çıkacak.

>> Microsoft Whatsapp’a rakip olacak

Yeni işletim sisteminin fiyatı hakkında da ayrıntılar gelmeye başladı. Paylaşılan bilgilere göre Windows 7 ve Windows 8 kullanıcıları ücretsiz olarak işletim sistemini güncelleyebilecek. Ancak Windows 10’u sıfırdan satın alacak kullanıcılar için fiyatlar 109 dolardan başlayacak. Türkiye’deki satış fiyatı ise henüz belli değil.

>> Bill Gates’in hemen, Steve Jobs’un 20 yılda anladığı şey

Windows 10, Microsoft için çok önemli bir işletim sistemi. Bunun sebebi ise işletim sisteminin tek arayüz kullanacak olması. Bu da kullanıcı deneyimini oldukça üst seviyeye çıkaracak. Windows 10 ile Skype’ta masaüstü, akıllı telefon ve tabletler arasında ücretsiz mesajlaşma mümkün olabilecek. Apple’ın iMessage servisi benzeri bir platforma dönüşen Skype ile artık daha uyumlu olarak mesajlaşabilmek mümkün olacak. Ayrıca Windows 10, yeni web tarayıcısıyla sunulacak. Başka bir deyişle Internet Explorer resmen rafa kalkacak.

>> İşte sanalla gerçeği birleştiren Microsoft Hololens