Şirketlerin önceliği, iş sürekliliği ve güvenlik

0
90

Sanal ortam yedeklemesi, felaket kurtarma ve sanallaştırma yönetimi yazılımları geliştiren Veeam Software, VeeamON Forum etkinliğinin ikincisini geçtiğimiz ay düzenledi. Toplantıda iş profesyonellerinin ana önceliğinin iş sürekliliğini sağlamak ve siber güvenlik alanında gerekli yatırımları yapmak olduğu ifade edildi.

Etkinlikte konuşan Veeam Ülke Müdürü Ozan İnan, Mayıs ayında gerçekleşen WannaCry saldırısı sonrasında 230 binden fazla bilgisayarın etkilendiğini, bu saldırının yalnızca tekil kullanıcıları değil, dünyanın en büyük kurum ve şirketlerini de önemli ölçüde etkilediğini belirtti. Bu saldırılar karşısında iş sürekliliğinin zarar görmemesi ve finansal kayıplar yaşanmaması için şirketlerin güvenlik ekosistemini oluşturan katmanlarının birbiriyle uyumlu ve eksiksiz  bir şekilde kurulması gerektiğinin altını çizen İnan, “Veeam’in her sene hazırladığı Erişilebilirlik Raporu’na göre kesintiler işletmeler üzerinde ciddi finansal etkiler yaratıyor. Aslında şirketlerin yüzde 82’si “Erişilebilirlik Uçurumu” problemi yaşadığını kabul ediyor.

Her kurum yılda ortalama 21,8 milyon dolara varan tutarlarda etkileniyor. Diğer yandan fidye yazılım saldırıları da giderek artıyor. Hatta sektörden bazı uzmanlar 2017’nin “Fidye Yazılım Yılı” olarak ilan edilmesini bile öneriyor. Dolayısıyla şirketler siber tehditlerle karşı karşıyalar. Bu da onlar için maddi kayıpların dışında; veri kaybı, zaman kaybı ve itibar kaybı anlamına geliyor. Bunun önüne geçmek zor değil. Şirketler dijital dönüşüm planları kapsamında düzenledikleri güvenlik ekosisteminin her bir bileşeninin tavsiyelerini eksiksiz yaparlarsa sistemlerde hiçbir sorun yaşanmaz” açıklamasında bulundu. Güvenliğin herhangi bir katmanında, bahsedilen önlemlerin alınmaması halinde oluşacak bir tehdide karşı, sistemin bütünleyicisi olarak devreye girdiklerini belirten İnan, “Veeam olarak güvenlik katmanında yer alan diğer paydaşlarla uyumlu çalışabilme imkanı sunan patentli yazılımımız sayesinde, herhangi bir saldırı sonrasında sistemi saniyeler içerisinde tekrar ayağa kaldırıyoruz. Dolayısıyla çözümlerimizi “siber tehditlere karşı sigorta teminatı” olarak tanımlıyoruz” dedi.

Açılış konuşması sonrasında etkinlik, Microsoft Türkiye Kurumsal İş Ortakları Genel Müdür Yardımcısı Tarık Tüzünsu, Trend Micro Akdeniz Ülkeleri Genel Müdürü Yakup Börekcioğlu, Veri Kurtarma Hizmetleri Kurucu Ortağı Serap Günal ve Veeam Türkiye Ülke Müdürü Ozan İnan’ın yer aldığı “Dijital Dönüşümde Vazgeçilmez İki Bileşen: İş Sürekliliği ve Siber Güvenlik” konulu panel ile devam etti.