​Sina Afra online gayrimenkul şirketi kuruyor

0
69

E-ticaret sitesi kurup daha sonra yabancı fona satan ünlü girişimci Sina Afra şimdi de emlak işine giriyor. Online gayrimenkul satışı için kolları sıvayan Afra, yeni şirketi için tüm hazırlıkların tamamlandığını ve Haziran ayı itibariyle faaliyete başlayacaklarını söylüyor.

Habertürk’ten Sefer Yüksel’in haberine göre, online gayrimenkul satış işi için Primarydoor adlı bir şirket kuran Afra işin işleyişini şöyle anlatıyor: “İstanbul’da bir ev sahibinin evi satmaya karar vermesi ile satışı gerçekleştirip paranın cebine girmesi süresi ortalama 3 ay 10 gün sürüyor. Biz internet sitemizden bize evi ile ilgili gerekli bilgileri giren satıcıya 48 saat için de ekspertiz değerlemesini yaparak bir teklifte bulunacağız. Bu süre 48 saati geçmeyecek. El sıkıştığımız tutarın yüzde 95’ini ev sahibine peşin olarak ödeyeceğiz. Kalan yüzde 5’lik kısım ise bizim evi satmamızın ardından ev sahibine ödenecek. Biz evi satana kadar da evin tapusu ev sahibinin üzerinde olacak.”

“FARKIN YÜZDE 20’SİNİ GERİ ÖDEYECEĞİZ”
Primarydoor’un satın aldığı evi 2-3 ay içinde yeni alıcıya satacağını belirten Sina Afra, “Kalan yüzde 5’lik tutara ek olarak, burada bizim satış fiyatımız alış fiyatımızın ne kadar üstündeyse tutarın yüzde 20’sini yine ev sahibine ödeyeceğiz” diyor.