Ryanair 14 euro’ya New York’a uçuracak

0
16

Ryanair nihayet Amerika düşlerini gerçeğe çeviriyor. Avrupa’nın bir numaralı ucuz havayolu olan İrlandalı Ryanair 2000 yılından beri gündeminde olan, ucuz fiyata Amerika’ya uçuş projesini uygulamaya koyma kararı aldı.

Buna göre, İrlandalı havayolu her bir uçuş için fiyatı 14 euro’dan başlayıp, 130 euro’ya uzanan bilet seçenekleri sunacak. Bunlar yalnızca gidiş fiyatı olacak. Bu fiyatlar, halihazırdaki gidiş-dönüş ortalama 600 euro’dan satılan bilet fiyatlarıyla karşılaştırıldığında oldukça avantajlı. Ryanair’in CEO’su Michael O’Leary, “bütün koltuklar 10 euro’dan satılmayacak. Tabii ki premium ve business class da olacak” diyor. Şirket koltukların en az yarısını daha yüksek fiyatla premium sınıf yolcularına satmayı planlıyor.  Ryanair ayrıca bu transatlantik uçuşları farklı bir marka altında yapacak. Proje kapsamında  on iki kadar Avrupa şehri on iki kadar Amerikan şehrine bağlanacak.

Destinasyonları arasında Avrupa cephesinde Dublin, Londra, Köln ve Berlin; Amerika tarafında ise New York, Boston ve Washington yer alıyor.

Öte yandan, Ryanair’in ABD projesini gerçekleştirebilmesi için uzun menzilli uçabilen uçaklardan temin etmesi gerekiyor. Bu tür uçakların teslimat süreleri göz önüne alındığında, uçuşların 2019 ya da 2020 gibi başlayabileceği öngörülüyor.