Otomatik katılımda Vakıf Emeklilik’in faizsiz farkı

0
75

Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Özgür Obalı, faize duyarlı müşterilerin sisteme girmesine öncülük ettiklerini belirterek, hali hazırda faizsiz DK fonu ile birlikte faize duyarlı kesime konumlandırılmış 4 temel fon türü olduğunu ifade etti.

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne büyük bir ivme kazandırması beklenen Otomatik Katılım Uygulaması 1 Ocak 2017’de yürürlüğe giriyor. Sisteme 13 milyon 45 yaş altı çalışanın dâhil olması bekleniyor. Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Özgür Obalı, yeni uygulama ile faizsiz BES ürünlerine olan ilginin de artacağını söyledi.
 
Vakıf Emeklilik olarak sektörde ilk faizsiz fonları kurarak, faize duyarlı katılımcıların sisteme girmesine öncülük ettiklerini belirten Obalı, “Mevcut sistemde faiz hassasiyeti olan vatandaşlarımız için kurgulanmış bir yapı var.  Fonların yatırım amacı;  tasarruflarını faizsiz finansal enstrümanlarda değerlendirmek isteyen katılımcılar için, sürdürülebilir getiri elde etmektir. Bu fonlar ağırlıklı olarak kira sertifikalarına, katılım bankalarındaki katılım hesaplarına, faizsiz enstrüman olarak tasarlanmış ve katılım endeksi dediğimiz İslami prensiplere uygun olarak faaliyet gösteren şirketlerin hisse senetlerine ve kıymetli madenlere yatırım yaparak değerleniyor” dedi.
 
Vakıf Emeklilik A.Ş.’nin hali hazırda faize duyarlı kesime konumlandırılmış 4 temel fon türü ile birlikte 6 fonu daha olduğunu ifade eden Obalı, şöyle devam etti: “Tüm personelimizin hem faizsiz hem de faizli fonlar konusunda ciddi bir bilgisi var. Bu konuda eğitimlerle lisanslama süreci var. Satışı yapabilmeleri için emeklilik mevzuatında bir sertifikasyon söz konusu. Düzenlenen sınavda başarılı olarak sertifika alan kişilere finansal yatırım danışmanı diyoruz. Müşterilerimiz bu kişiler ile iletişim kurduklarında hem faizsiz hem faizli fonlarımız ve ürünlerimiz ile ilgili çok net bilgi sahibi olabilirler.”