OECD, global büyüme için uyardı

    0
    23
    OECD, dünya ekonomisinin bir düşük büyüme tuzağı içinde olmaya devam ettiğini, zayıf ticaretin global büyümenin sağlamlığına ilişkin endişeleri yansıttığını ve para politikasının finansal piyasalarda bozulmalar yaratmakta olduğunu bildirdi.
       
    OECD bugün yayınladığı Ara Dönem Ekononik Görünüm Raporu’nda global büyümedeki zayıflığa işaret etti. İngiltere’nin AB’den ayrılmakararının da da etkisiyle gelişmiş ekonomilerde zayıflayan şartların, emita üreticisi gelişmekte olan piyasalardaki ağır ağır iyileşmeyi dengelediğini ifade eden OECD, 2016 ve 2017 için global büyüme tahminlerini Haziran ayındaki Ekonomik Görünüm Raporu’na göre düşürdü.
       
    Haziran ayında yayınlanan Rapor’da global büyüme için 2016 ve 2017tahminlerini yüzde 3,0 ve 3,3 olarak açıklayan OECD bu tahminleriniyüzde 2,9 ve 3,2 seviyelerine revize etti. 
       
    Büyüme rakamlarının ısrarcı şekilde hayal kırıklığı yaratmaya devam etmesinin büyüme beklentileri üzerinde baskı yarattığına vezayıf ticaret, yatırım, verimlilik ve ücretlere yol açtığına işaret eden OECD, bunun dünya ekonomisinin bir düşük büyüme tuzağında olmaya devam ettiğini gösterdiğini vurguladı. 
       
    “Zayıf ticaret büyümesinin devam etmesi, global büyümenin sağlamlığı konusunda endişelerin altını çiziyor” değerlendirmesininyapıldığı Rapor’da, zayıf ticaretin ayrnı zamanda yapısal faktörleri ve global piyasalarda mal ve hizmet ticaretinin serbestleşmesi konusunda ilerleme sağlanamamasını yansıttığını da ifade etti.