Nike, Maria Sharapova ile yollarını ayırdı

    0
    129

    Dünyanın en çok kazanan kadın sporcusu olma ünvanını uzun süredir bırakmayan Maria Sharapova’nın doping itirafının ardından, dünyanın en büyük spor malzemeleri üreticisi Nike sporcuyla ilişkisini durdurma kararı verdi.

    CNNMoney’nin haberine göre, Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda yapılan doğing testinin pozitif çıkmasıyla Uluslararası Teniz Federasyonu Sharapova’ya geçici men cezası vermişti.

    Nike sözcüsü Kejuan Wilkins, “Maria Sharapova’yla ilgili haberler bizi üzdü ve şaşırttı. Soruşturma sürecinde Maria’yla ilişkimizi durduruyoruz. Durumu izleyeceğiz” dedi.

    Kariyerinde 5 grand slam şampiyonluğu bulunan Sharapova, “Doping testim pozitif çıktı ve tüm sorumluluğu alıyorum. ‘Mildronat’ denen bu ilacı, doktorumun gözetiminde 10 yıldır kullanıyorum. Birkaç gün önce Uluslararası Tenis Federasyonundan (ITF) bir mektup aldım ve bu maddenin diğer adının da ‘meldonyum’ olduğunu öğrendim. Fakat 1 Ocak’tan itibaren yasaklı maddeler listesine alındığını bilmiyordum” ifadelerini kullanmıştı.

    Rus tenisçi ayrıca “Yasaklı maddeler listesinde yapılan güncellemelerle ilgili 22 Aralık’ta Dünya Dopingle Mücadele Ajansından bir e-posta geldiği ve oradaki linke girmediği” itirafında da bulunmuştu.